Czy jest różnica między studiowaniem w większym mieście, np. Wrocław, a mniejszym, np. Legnica.?
Wiadomo, że różni się pewnie poziomem i ceną ale chodzi mi głównie o to, czy Ci co studiują np we Wrocku są 'lepsi' i szybciej dostaną pracę;p
lista tematów
[b]Studia...[/b]
- wieksze maisto - bardziej renomowana uczlenia
- wieksze miasto wiecej perspektyw - szczegolnie ma to znaczenie na koncu studiow, gdy zajec jest juz mniej i mozna zaczac zastanawiac sie nad podjeciem pracy - w wiekszych miastach latwiej o nia
- wieksze miasto - wiekszy wybor kier na uczelni (zazwyczaj)
tu bym polemizowala.
- wieksze miasto wiecej perspektyw - szczegolnie ma to znaczenie na koncu studiow, gdy zajec jest juz mniej i mozna zaczac zastanawiac sie nad podjeciem pracy - w wiekszych miastach latwiej o nia
- wieksze miasto - wiekszy wybor kier na uczelni (zazwyczaj)
tu bym polemizowala.
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bez wulgaryzmow nie dalo sie tego napisac? :/
Jak sie dobrze poszuka mozna znalezc cos taniej...
wszystko zalezy od standardu mieszkania i od tego cyz wybierze sie mieskzanie czy akademik :)
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
Różnie bywa. Rzadko jednak jest tak, jak napisałeś.
Mówi się, że UJ i UWr lepsze są od Uniwersytetu Opolskiego. Cóż, jeśli chodzi o każdy kierunek filologiczny, to UO przegania wcześniej wspomniane uczelnie. ; )
Różnica polega na tym, że otrzymuje się papier ze znanej uczelni, często przereklamowanej.
Mój mężczyzna studiuje w PWSZ w Tarnowie kierunek inżynierski, przyjeżdżają profesorowie z Krakowa - z AGH. Kiedyś jeden z wykładowców powiedział, że oni nie wymyślają dla PWSZ nowego programu, nie skracają nawet tego, który obowiązuje w Krakowie. Tę samą siatkę, którą ma AGH, ma także PWSZ. A... o której uczelni więcej się mówi? ; )