idę do liceum , i jestem nieśmiała .Jak zrobić ten pierwszy krok , żeby podejść i się zapoznać z nowymi osobami z klasy ?.
lista tematów
LO no . strona 1 z 2
Nie martw się , nie tylko Ty będziesz miała ten problem. Praktycznie wszyscy będą w takiej sytuacji co Ty ; )
Także nie ma się czym stresować , to wyjdzie tak naturalnie : )
Co innego jakbyś miała nowa dołączyć do klasy która już się zgrała.
Jak wyżej, nie ma sensu się stresować, wszystko samo się rozkręci :) ale zawsze można coś skomentować żeby wynikła z tego rozmowa, pamiętam że stojąc na uroczystym rozpoczęciu z nową klasą ktoś rzucił tekst, że nasza nowa wychowawczyni śmiesznie wygląda i wszyscy zaczeli komentowac :D przy okazji kazdy sie przedstawil i zaczęło się normalne gadanie na wszystkie tematy :)
Konto usunięte: idę do liceum , i jestem nieśmiała .Jak zrobić ten pierwszy krok , żeby podejść i się zapoznać z nowymi osobami z klasy ?.
Nie zorganizowaliście ani jednego spotkania klasowego? Szkoda. W ten sposób już na wakacjach poznaje się klasę i na rozpoczęciu rozmawia jak starzy znajomi :) Ale nic straconego. Po prostu podejdź do kogoś, przedstaw się i rozmowa sama się rozkręci. Pamiętaj, że wszyscy są w podobnej sytuacji (z reguły się nie znają), więc znajdziesz w nich bratnie dusze :P
Konto usunięte: idę do liceum , i jestem nieśmiała .Jak zrobić ten pierwszy krok , żeby podejść i się zapoznać z nowymi osobami z klasy ?.
W niektórych szkołach jest tradycja organizowania wyjazdów integracyjnych, czy ognisk przed rozpoczęciem roku.
Nie masz się o co martwić, w takiej samej sytuacji jak Ty będzie jeszcze pewnie kilka innych osób.
Czasami wystarczy tylko podejść, przedstawić się, jak trafisz na jakąś rozgadaną osobę to sama dalej pociągnie rozmowę.
Konto usunięte: Nie zorganizowaliście ani jednego spotkania klasowego? Szkoda. W ten sposób już na wakacjach poznaje się klasę i na rozpoczęciu rozmawia jak starzy znajomi :)
Tylko ze zauwaz ze w wakacje jest tylko czesc osób. Tym gorzej bo jeszcez bardziej te osoby co się nie poznały by były odizolowane : )
MisiaV: Tylko ze zauwaz ze w wakacje jest tylko czesc osób. Tym gorzej bo jeszcez bardziej te osoby co się nie poznały by były odizolowane : )
Dlatego też organizuje się kilka spotkań, tak aby każdy był choć raz :P Jeśli komuś bardzo zależy, na pewno się zjawi, bo mało jest osób które spędzają każdy jeden dzień wakacji poza domem ;P