jw. pomocy ... nie mogę znaleźć żadnego perspektywicznego kierunku bez tych przedmiotów ;/
lista tematów
kierunki studiów bez fizyki matematyki i chemi???
Filologia polska .
Na większości kierunków humanistycznych nie ma tych przedmiotów. Więc nie wiem, w czym problem.
Konto usunięte: Administracja to dziedzina wiedzy niezbędna w wielu sferach życia publicznego - politycznego, gospodarczego. Ukończenie administracji daje absolwentowi znakomitą orientację w tych dziedzinach, a także wiedzę oraz umiejętności praktyczne, umożliwiające pracę na rozmaitych stanowiskach wymagających znajomości regulacji prawnych i ich praktycznego zastosowania.
Absolwent posiada umiejętności posługiwania się ogólną wiedzą z zakresu nauk społecznych, zwłaszcza nauk o prawie i o administracji, oraz podstawową wiedzą ekonomiczną.
Zna język obcy na poziomie biegłości B2 Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego Rady Europy oraz umie posługiwać się językiem specjalistycznym z zakresu administracji, prawa i ekonomii, w stopniu koniecznym do wykonywania zawodu.
Absolwent studiów II stopnia posiada umiejętności posługiwania się zaawansowaną wiedzą z zakresu prawa administracyjnego, budżetowania, zarządzania oraz funkcjonowania instytucji w Polsce i Unii Europejskiej (EU).
Więc musi być coś związane z matematyką :>.
*Źródło
Zależy jak dla kogo .
U mnie na uczelni mają np. makroekonomię, czyli też coś związane z matematyką :>.