Witam!
Mam mega wielki problem, otóż dostałam się na wszystkie kierunki i nie wiem co wybrać, który kierunek jest bardziej opłacalny..
1. UŁ-pedagogika w zakresie profilaktyki i animacji kulturalno-społecznej
2.UO-pedagogika terapeutyczna z oligofrenopedagogiką.
3.UO-arteterapia z animacją kulturalno-społeczną
Może znajdzie się tutaj ktoś taki, kto zna kierunek, orientuje się jak wygląda zapotrzebowanie na rynku pracy..ogólne uwagi i spostrzeżenia mile widziane.
z góry dzięki za odp.
lista tematów
kierunek
wszystkie kierunki raczej niespecjalne, ale skoro je wybrałaś to pewnie chcesz coś takiego robić w życiu.
nr 1 pachnie domem kultury, a więc obecnie niestety lipa
nr 3 niby nowoczesne, ale raczej pracy po tym zawodzie nie ma, więc ląduje się w domu kultury, jw
ja wybrałbym nr 2 z tych przedstawionych wyżej, brzmi sensownie
nr 1 pachnie domem kultury, a więc obecnie niestety lipa
nr 3 niby nowoczesne, ale raczej pracy po tym zawodzie nie ma, więc ląduje się w domu kultury, jw
Konto usunięte: Mam mega wielki problem, otóż dostałam się na wszystkie kierunki i nie wiem co wybrać, który kierunek jest bardziej opłacalny..
1. UŁ-pedagogika w zakresie profilaktyki i animacji kulturalno-społecznej
2.UO-pedagogika terapeutyczna z oligofrenopedagogiką.
3.UO-arteterapia z animacją kulturalno-społeczną
Może znajdzie się tutaj ktoś taki, kto zna kierunek, orientuje się jak wygląda zapotrzebowanie na rynku pracy..ogólne uwagi i spostrzeżenia mile widziane.
większy problem by był jakbyś sie nie dostała nigdzie

tak szczerze to takie niespecjalne te kierunki...
zgadzam się z kolegą

Konto usunięte: wszystkie kierunki raczej niespecjalne, ale skoro je wybrałaś to pewnie chcesz coś takiego robić w życiu.
si, chcę.
nie no niekoniecznie, teoretycznie możliwości jest sporo, nie wiem jak się to ma w praktyce.
tak to prawda, ale teraz wcale nie jest łatwo xD
Konto usunięte: folkemon:
zgadzam się z kolegą
obecnie też jestem bardziej za tym..chociaż ciągle się waham, po prostu czacha dymi..
ysz, no nic czekam na dalsze propozycje, wskazówki etc.
Konto usunięte: Oligofrenopedagogika- dział pedagogiki specjalnej zajmujący się wychowaniem i nauczaniem osób upośledzonych umysłowo. Przedmiotem jest jednostka upośledzona umysłowo i proces jej rehabilitacji obejmujący wszechstronny rozwój i przystosowanie do życia w społeczeństwie ludzi pełnosprawnych.
Źródło: Wikipedia.
na wszystkie 3 jest zapotrzebowanie...wszystkie mają podłoże terapeutyczne
a jesli zrobisz np. oligo- to stoją otworem nie tylko szkoły specjalne, ale tez wysokie kwalifikacje nauczyciela, jesli dodatkowo będziesz studiować "jakis" przedmiot...
profilaktyka z kulturą przydatna, kiedy decydujesz sie na prace w ośrodkach pomocy społecznej, poprawczakach, albo służbie więziennej...
animacja społ. z kulturą przydatna, kiedy decydujesz sie na prace jako terapeuta w ośrodkach kulturalnych.... np. ogniska, domy kultury, pałace młodziezy...
jednak traktowałabym takie studia, jako dodatkowy kierunek, a nie głowny:)
a jesli zrobisz np. oligo- to stoją otworem nie tylko szkoły specjalne, ale tez wysokie kwalifikacje nauczyciela, jesli dodatkowo będziesz studiować "jakis" przedmiot...
profilaktyka z kulturą przydatna, kiedy decydujesz sie na prace w ośrodkach pomocy społecznej, poprawczakach, albo służbie więziennej...
animacja społ. z kulturą przydatna, kiedy decydujesz sie na prace jako terapeuta w ośrodkach kulturalnych.... np. ogniska, domy kultury, pałace młodziezy...
jednak traktowałabym takie studia, jako dodatkowy kierunek, a nie głowny:)