Witam!
Mam mega wielki problem, otóż dostałam się na wszystkie kierunki i nie wiem co wybrać, który kierunek jest bardziej opłacalny..
1. UŁ-pedagogika w zakresie profilaktyki i animacji kulturalno-społecznej
2.UO-pedagogika terapeutyczna z oligofrenopedagogiką.
3.UO-arteterapia z animacją kulturalno-społeczną
Może znajdzie się tutaj ktoś taki, kto zna kierunek, orientuje się jak wygląda zapotrzebowanie na rynku pracy..ogólne uwagi i spostrzeżenia mile widziane.
z góry dzięki za odp.
kierunek
wszystkie kierunki raczej niespecjalne, ale skoro je wybrałaś to pewnie chcesz coś takiego robić w życiu.
nr 1 pachnie domem kultury, a więc obecnie niestety lipa
nr 3 niby nowoczesne, ale raczej pracy po tym zawodzie nie ma, więc ląduje się w domu kultury, jw
ja wybrałbym nr 2 z tych przedstawionych wyżej, brzmi sensownie
większy problem by był jakbyś sie nie dostała nigdzie
tak szczerze to takie niespecjalne te kierunki...
zgadzam się z kolegą
si, chcę.
nie no niekoniecznie, teoretycznie możliwości jest sporo, nie wiem jak się to ma w praktyce.
tak to prawda, ale teraz wcale nie jest łatwo xD
obecnie też jestem bardziej za tym..chociaż ciągle się waham, po prostu czacha dymi..
ysz, no nic czekam na dalsze propozycje, wskazówki etc.
Źródło: Wikipedia.
na wszystkie 3 jest zapotrzebowanie...wszystkie mają podłoże terapeutyczne
a jesli zrobisz np. oligo- to stoją otworem nie tylko szkoły specjalne, ale tez wysokie kwalifikacje nauczyciela, jesli dodatkowo będziesz studiować "jakis" przedmiot...
profilaktyka z kulturą przydatna, kiedy decydujesz sie na prace w ośrodkach pomocy społecznej, poprawczakach, albo służbie więziennej...
animacja społ. z kulturą przydatna, kiedy decydujesz sie na prace jako terapeuta w ośrodkach kulturalnych.... np. ogniska, domy kultury, pałace młodziezy...
jednak traktowałabym takie studia, jako dodatkowy kierunek, a nie głowny:)