Hał du ju du? :D Witam. (:
Co prawda mamy wakacje, ale chciałabym wiedzieć na czym stoję - czy po technikum, w którym miałam chemię i biologię w zakresie podstawowym mogę udać się na uczelnię techniczną - mam na myśli politechnikę - na dział INŻYNIERIA BIOMEDYCZNA??
Jakby ktoś mógł mnie poinformować będę baaaaardzo wdzięczna. :)
Z góry dziękuję. :]
lista tematów
Wybór Szkoły
jesli sie ekstra zabierzasz do nauki to masz duże szanse
czasem ci co mają rozszerzone przedmioty nie wiedzą o nich tyle co ci, którzy mają zakres podstawowy zalezy od podejscia
powodzenia :)
ja szkole wyższą wybralam... jak znalam wyniki matur :)
wczesniej jakby mi kroś powiedzial że pójde na UJ to bym go wyśmiała
Konto usunięte: Co prawda mamy wakacje, ale chciałabym wiedzieć na czym stoję - czy po technikum, w którym miałam chemię i biologię w zakresie podstawowym mogę udać się na uczelnię techniczną - mam na myśli politechnikę - na dział INŻYNIERIA BIOMEDYCZNA??
jeśli nie będziesz zdawał rozszerzenia, to nie masz szans.
Wszystko zależy od ilości chętnych na kierunek :) Ja też jestem po technikum i uważam że lepiej pisać maturę rozszerzoną. Jeśli chętni będą, to podstawa musiałaby być zdana na blisko 100% żeby się dostać, rozszerzenie jest korzystniejsze. Chociaż nie wiem jak to wygląda z chemią i biologią pomiędzy tymi poziomami, nie są to moje mocne przedmioty. Piszę w odniesieniu do porównania matematyki podstawowej i rozszerzonej (na własnym przykładzie)
pozdrawiam ;)
pozdrawiam ;)
Konto usunięte: Jak zda bardzo wysoko podstawę to myślę, że będzie miał szanse... na koniec listy by się z wysokim wynikiem załapał...
wszystko zależy od przeliczników na danej uczelni, ale na wszystkich zwykle dla rozszerzenia jest korzystniejszy. Na mojej uczeni (też techniczna ;)) rozszerzenie mnożyło się x2, tak więc każdy, kto miał chociaż 50% z rozsz. zostawiał w tyle wszystkich, którzy na 100% napisali podstawę. :]
inżynieria biomedyczna jest zwykle oblegana i na nią uderzają wszyscy z rozszerzeniem.
Boże, czemu tu nie można edytować postów?
Konto usunięte: Co prawda mamy wakacje, ale chciałabym wiedzieć na czym stoję - czy po technikum, w którym miałam chemię i biologię w zakresie podstawowym mogę udać się na uczelnię techniczną - mam na myśli politechnikę -
Tak. Możesz przecież przygotowac się do tych przedmiotów na własną rękę.