Cześć mam pytanie jak jest teraz w szkołach zawodowych , kto załatwia praktyki : szkoła czy uczeń ?? Czy uczeń ma obowiązek pracować w czasie wakacji w ramach praktyk zawodowych ??
lista tematów
Szkoła Zawodowa - kto załatwia praktyki ??
Konto usunięte: wiem ze jezeli sam sobie zalatwisz to do Ciebie idzie kasa, a jezeli szkola Ci zalatwi to nie dostajesz kasy, z restza nie wiem
raczej wszyscy dostają pieniądze na praktykach.
Sam sobie załatwias praktyki, jesli Ci się nie uda, szkoła ma w obowiązku przydzielić Cię do jakiegoś zakładu pracy. Ale licz się z tym, że zakład wybrany przez szkołę, może być daleko od Twojej miejscowości.
Moja znajoma pracuje przez miesiąc w trakcie wakacji, ale jako pracownik, nie uczeń. Dostanie normalną pensję.
Nie powinieneś pracować w wakacje, ale to wszystko zalezy od pracodawcy. On jest tu ważniejszy od szkoły, bo jak zawalisz praktyki, nie przechodzisz do następnej klasy.
Konto usunięte: Cześć mam pytanie jak jest teraz w szkołach zawodowych , kto załatwia praktyki : szkoła czy uczeń ??
w mojej szkole mechanicy np. pracują w szkolnym warsztacie, a inni np. cukiernicy sami sobie wszystko załatwiają.
wszystko zależy od pracodawcy, gdy odmówisz pracy we wakacje, możesz zawalić praktyki, ale to tylko w skrajnych przypadkach się zdarza raczej. :)
Uczeń
Uczeń ma do wykorzystania podajże 38 dni urlopu... to zależy od Ciebie czy chcesz robić czy nie Na pierwszym roku praktyk oczywiście