PoLeCenie:)
Jesteś na wakacjach nad morzem. Napisz do swoich zagranicznych znajomych pocztówkę, w której poinformujesz ich:
-gdzie jestes
-jaka jest pogoda
-co robiles wczoraj
-jakich ludzi poznales
PROSILBYM PO angieslku i polsku:)Smile
Angielski:):)
Dear ann!
i want to send you warm greetings from a sandy beach in Spain I'm having a time of my life I'm staying in a 3-star hotel. The weather is wonderfull. I feel like in paradise. Sun is shining whole day. Every day i do different things, because there are many attractions, for example i was fishing and i was sunbathing yesterday I have met a lot of people. Boys and girls arE very funny and i Like playing volleyball with them.
I hope you are in good health. Wishing you all the best.
take care
TWOJ PODPIS
Droga Aniu!
przesylam ci serdeczne zyczenia z piaszczystej plazy w hiszpani. mam najlepszy czas w swoim zyciu. zatrzymalam sie w 3 gwiazdkowym hotelu. pogoda jest cudowna. czuje sie jak w raju. slonce swieci caly dzien. kazdego dnia ja robie inne rzeczy poniewaz to jest duzo atrakcji, np wczoraj lowilam ryby i opalalam sie. poznalam wielu ludzi, chlopcy i dziewczyny sa bardzo zabawni i ja lubie grac z nimi w siatkowke. mam nadzieje ze jestes w dorbym zdrowiu (tlumaczac doslownie) wszystkeigo najlepszego.
trzymaj sie
TWOJ PODPIS
PRZYKLAD mozesz dopisac przeciez jescze cos swojego
No właśnie...
Choć ja w temacie wyżej, też napisałam wszystko za dziewczynę. W sumie jak inaczej pomożesz tu w internecie?
Nie wiem kto Ciebie uczył angielskiego, ale nauczycielka za takie coś go wyśmieje
no wlasnie najgorzej jest, kiedy pomagaja osoby, ktore same srednio sobie radza z angielskim...
ja np. pisze, zeby napisala/napisal cokolwiek i jak cos to poprawie.
w ogole pare osob pisze do mnie pw, zebym im poprawiala bledy jesli znajde na to czas, ale te osoby przynajmniej probuja.
jakbys napisal po polsku to bym ci przetlumaczyla, calego wymyslac nie bede.