1111stysia1111
1111stysia1111
  27 maja 2009 (pierwszy post)

Witam :)
Mam za zadanie napisac reportaż na temat :
,,Prawa Człowieka, Ucznia, Dziecka?.
Czytałam kilka reportazy związanych z tym tematem, ale jednak wolałabym aby było to coś hmm 'niepowtarzalnego' hehe :) więc prosze o podanie propozycji.. o czym moge napisać.. [jeśli ktoś ma jakiś pomysł na tytuł to bym była bardzo wdzieczna] :)))

Dodek1984
Dodek1984
  27 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ,,Prawa Człowieka, Ucznia, Dziecka?.

Konto usunięte
Konto usunięte: o czym moge napisać..

Hmm.. a może da się to podciągnąć pod łamanie p. człowieka w chinach.. np. polityka "jednego dziecka"...
dzieci.. prawo chińskie pozwala karać dzieci, które ukończyły już czternasty rok życia.. a w rzeczywistości to i 8.. 9.. latki..
Masowe Przesiedlenia.. Chiński gigant "Tama Trzech Przełomów"
Tybet..
itd. itd.

Myślę że Chiny to dobry i interesujący kierunek na reportaż.. powodzenia w poszukiwaniu materiałów..
Pozdr.
1111stysia1111
1111stysia1111
  27 maja 2009

hmmm no pomyslee..
a ma ktoś jakies inne propozycje?

Stokrotka738
Stokrotka738
  28 maja 2009

hmmm.... coś ciekawego - może napisz o molestowaniu dzieci przez np. rodziców, nauczycieli... albo może o głodujących dzieciach, o bezdomnych czy coś takiego

ToLoseFace
ToLoseFace
  28 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: prawo chińskie pozwala karać dzieci, które ukończyły już czternasty rok życia.. a w rzeczywistości to i 8.. 9.. latki..

Bardzo fajny i ciekawy temat, ale jednak coś trzeba o nim widzieć.

U nas w Polsce możesz napisać o dzieciach z domów dziecka, o tym jak dzieci odbierane są rodzicom, czasem nawet nie słusznie, jakie mają prawa, jak je naginają- o tym się mówi codziennie w tv.
Jak młodzi zepsuci chłopcy sprzedają narkotyki, pyskują, palą, piją i nasze prawo nic nie może z tym zrobić. Tzn. są jakieś ośrodki, ale nie ma takiego miejsca z którego by notorycznie nie uciekały. Ja bym wybrała temat o prawach dzieci zabieranych rodzicom. :)
1111stysia1111
1111stysia1111
  29 maja 2009

aha. hmm. to teraz nie mogę sie zdecydować..
ale wydaje mi się ze napisze o sytuacji w Polsce.. o tych domach dziecka.
o tym mam więcej informacji..
dzieki wielkie :)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.