Znalazłam w necie pracę na polaka, ale są tam niektóre słowa, że.. nauczycielka na pewno nie uwierzy, że mogłam tak napisać, a ja nie potrafię ich pozmieniać.. Pomożecie ?
1. Z bezwzględnym okrucieństwem traktuje również ludzi, którym pożycza pieniądze na procent, nie przebierając w środkach w stałym dążeniu do pomnażania majątku. Nie ma żadnych skrupułów, kiedy okazuje się, że czerpie zyski nawet z własnego syna, a gdy ten zarzuca mu lichwę Harpagon wyrzuca go z domu.
chodzi tu o słow "ichwa"i "nie przebierając w środkach w stałym dążeniu do pomnażania majątku"
2. "życiowe poczynania"
3. Powodowany bezprzykładnym sknerstwem, Harpagon dopuszcza się różnych absurdalnych czynów, na temat których całe miasto aż trzęsie się ze śmiechu.
4. "człowiek zbudowany z kontrastów"
Hmm.. to w sumie tyle..
lista tematów
Jak pozmieniać zdania ? J.polski.
Jakim nieukom ? Ja po prostu nie wiem jak zdania i wyrazy zmienić, jezu..
Nie chcesz pomóc to po co wchodzisz i piszesz ? Bez sensu.
Jeśli takie zdania to zbyt wysoki poziom jak na Ciebie, to mam nadzieję, że wyemigrujesz w przyszłości do Anglii.
to co robię w życiu.
Konto usunięte: 3. Powodowany bezprzykładnym sknerstwem, Harpagon dopuszcza się różnych absurdalnych czynów, na temat których całe miasto aż trzęsie się ze śmiechu.
Harpagon był sknerą, dlatego robił bardzo dziwne rzeczy, przez co całe miasto się z niego śmiało.
człowiek o wielu twarzach.
Kiedy zarabia pieniądze robi wszystko, nie zwraca uwagi na krzywdę innych.
Mam nadzieję że to Ci pasuje.
Bardziej prymitywnie nie umiem.