Nie dawno zmieniłes prace z pokojówki na recepcjoniste..napisz list do kolegi z Angli w którym:napiszesz,ze zmieniles prace i powód (np lepiej płatna) poinformuj gdzie teraz pracujesz i jakie sa Twoje obowiązki (na stanowisku recepcjonista) napisz jak sie czujesz w nowej sytuacji i kogo poznałes w nowym miejscu pracy, podaj swój adres e-mail i popros aby wkrótce do Ciebie napisał: Mam dopiero zrobione tyle:( Dear James, Thank you for your letter.How are you?I hope you are fine.I'm writing to tell you about...i dalej nie wiem:( pomózcie sprawdzcie i dopiszcie jak mozecie pilne:(
lista tematów
list-j.angielski
Pisze,aby Ci powiedziec,że zmieniła pracę.Ta praca jest lepsza i lepiej płatna.Pracuje teraz na stanowisku recepcjonistka.Dokonuje rezerwacji.Obsługuje przyjezdżajacych i wyjeżdzajacych gosci.W nowej pracy mam więcej odpoczynku i luzu.Nie musze tyle pracowac fizycznie.Poznałam wielu sławnych ludzi. Oto zdania które mogłyby byc zawarte w tym liscie:)
Konto usunięte: W nowej pracy mam więcej odpoczynku i luzu.Nie musze tyle pracowac fizycznie.Poznałam wielu sławnych ludzi.
At my new work I don't have to work so hard, so this work is better for me. I meet there many famous people, like Kate Ryan and Brad Pitt [:D].
No i zakończenie coś w stylu:
Co tam u Ciebie słychać, odpisz bla bla.
Take care and please write
Your friend,
XYZ
Konto usunięte: Pisze,aby Ci powiedziec,że zmieniła pracę.Ta praca jest lepsza i lepiej płatna.Pracuje teraz na stanowisku recepcjonistka.Dokonuje rezerwacji.Obsługuje przyjezdżajacych i wyjeżdzajacych gosci.W nowej pracy mam więcej odpoczynku i luzu.Nie musze tyle pracowac fizycznie.Poznałam wielu sławnych ludzi. Oto zdania które mogłyby byc zawarte w tym liscie:)
I'm writing to inform you that I changed my job. This work is better and the salary is higher. I work as a receptionist - I make reservations, serve the arriving and leaving guests. In this job I have more rest and free time. I don't have to work physsically that much. I met many famous people.