mieliście trudności z zapoznaniem się z nową klasą po gimnazjum ? ja jestem nieśmiała .I nie wiem jak to będzie w nowej szkoły. trzeba to przełamać i zagadać ;p
lista tematów
nowa szkoła strona 1 z 2
byłam w tak komfortowej sytuacji, że przyszłam do klasy z koleżanką i kolegą z "paczki z gimnazjum." Zresztą na początku roku kazdy chciał pokazać się z jak najlepszej strony. Kazdy był dla każdego miłu, dopiero po jakimś czasie wychodziło na jaw jaki kto jest.
Jakoś nie podchodziłam pierwsza do nikogo. Nie miałam takiej potrzeby.
Konto usunięte: mieliście trudności z zapoznaniem się z nową klasą po gimnazjum ? ja jestem nieśmiała .I nie wiem jak to będzie w nowej szkoły. trzeba to przełamać i zagadać ;p
miałem podobny problem co Ty , bo również jestem nieśmiały i obawiałem się nowej szkoły i klasy , zwłaszcza że pochodzę ze wsi
ale już pierwszego dnia okazało się że kilka osób "znam" z różnych zawodów szkolnych
i jakoś poszło ... plus.. charyzma
i z czasem strasz przed nowa szkołą znikł a później okazało się że to były najlepsze lata
bylebys nie była nachalna za bardzo
oj ciężko trafić do klasy gdzie nikt się wcześniej nie znał
...Ignorance is bliss...
zazwyczaj do liceum idzie sie z kolezanka czy z kolega ale nie zawsze;p ale na pewno szybko sie zapoznasz z ludzmi ;)
Ja miałam to szczęscie, że do klasy trafiłam z najlepszą kumpelą. Byłam w klasie raczej męskiej, bo to mat-inf, i szczerze powiedziawszy, gdyby nie moja "A" to nie wyobrażam sobie przeżycia w tej klasie, bo reszta panienek, czyli dwie pozostałe to masakra, a z facetami super, ale to nie to samo co koleżanka.
Konto usunięte: mieliście trudności z zapoznaniem się z nową klasą po gimnazjum ? ja jestem nieśmiała .I nie wiem jak to będzie w nowej szkoły. trzeba to przełamać i zagadać ;p
Jeszcze nawet nie wiem gdzie dokładnie idę więc od tego zależy, bo może też być tak że będę chodził do szkoły ze znajomymi ; )
Hmm. Chyba nie (?).
Witaj w klubie ;).
Po gimnazjum wybrałem sobie taką szkołę, gdzie znałem tylko około 10 osób (z mniej więcej 1000). W klasie nikogo, nawet z widzenia, czy ze słuchu.
Ale jakoś ich poznałem ;).
Jakieś rady? Starać się być miłym (zrobić dobre pierwsze wrażenie :>) i nie izolować się od innych.