Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 73 z 256
Konto usunięte: A, mam jeszcze takie pytanie. Odnośnie ustnej z anglika. Czy można zacząć od czego się chce, tzn. albo najpierw opis zdjęcia a później rozmówki albo na odwrót? Czy nie bardzo? Moja nauczycielka od korków mówiła, że można, ale moi znajomi twierdzą, że nie...
Można na niemieckim też tak jest...
Ja tam wolę zacząć od rozmów, bo się boję, że obrazek "ukradnie" mi niepotrzebnie za dużo czasu...tzn. że zacznę zagłębiać się w niepotrzebne szczegóły, żeby go jak najlepiej opisać. Potem na rozmówki nie zostałoby mi dużo czasu, nieraz tak miałam.:/
Konto usunięte: A, mam jeszcze takie pytanie. Odnośnie ustnej z anglika. Czy można zacząć od czego się chce, tzn. albo najpierw opis zdjęcia a później rozmówki albo na odwrót? Czy nie bardzo? Moja nauczycielka od korków mówiła, że można, ale moi znajomi twierdzą, że nie...
możesz, ja się nawet na swój niemiecki nauczę specjalnych zwrotów grzecznościowych z prośbą o rozpoczęcie od tego a nie innego zagadnienia :)
Co Ty w zabobony wierzysz? ;] A urodziny to mnie dzisiaj defią.... Przestałem być nastolatkiem hahah Ustny Polak będzie lajtowy... Trzeba być tylko wygadanym i kieeeerrrwa :D