Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 69 z 256
witam:) mam jeszcze jedno pytanoko...czy jeżeli ktos nie zda maturki z trzech obowiązkowych przedmiotów to dostaje świadectwo maturalne?? z tym ile miał % czy jak to jest??
bo na innym forum zdania są podzielone...
pozdro
No cóż, miło mnie zaskoczyła ta maturka z wosu. W moim odczuciu była łatwiejsza od próbnych. Mam nadzieję, że mi dobrze poszło. Artykuł o polityku idealnym rzeczywiście banalny. Aczkolwiek mam do Was pytanie - pisaliście o kimś konkretnym? Bo ja właśnie tak zrozumiałam polecenie, że trzeba to napisać na przykładzie jakiegoś polityka...nie wiem, czy dobrze zrobiłam... >.<
Matura z Wosu moim zdaniem byłą średnia... Artykuł faktycznie prosty ;] Ale ja zrobiłem odwrotnie niż koleżanka... Zjechałem połowę polityków i napisałem, że powinien być taki idealny, uczciwy, odpowiedzialny itd... Posłużyłem się tabelką ;]
Damn, no to pewnie źle zrobiłam. Zamierzałam zrobić tak jak BeztroskoProsto, ale bez posługiwania się tabelką. I się rozmyśliłam, pewnie niepotrzebnie. ;|
Czy ja wiem... miałem problemy jedynie z tym Weberem i nic nie napisałem... A jeżeli ktoś mapki nie zrobił albo funkcji Sejmu oraz 3 kroków to nie powinien zdawać raczej Wosu ;]
No właśnie w tym poleceniu, chodziło o własną inwencje więc uważa,że ilu maturzystów tyle sposobów ujęcia tematu .
Nie było trzeba koniecznie korzystać z tabelki, bo nic nie było w poleceniu o tym.
Poza tym, naprawdę wiele było sposobów podjęcia tego tematu, więc nie martw się.
Dokładnie.... Nam nauczycielka zaszczepiła korzystanie z źródeł, więc tak robiłem... Będzie gitara :D