margotka
margotka
  4 maja 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  6 maja 2009

Jak wrażenia po wosie ?

Dla mnie był łatwiejszy niż próbny :tak:.

AgniesiA0320k
AgniesiA0320k
  6 maja 2009

witam:) mam jeszcze jedno pytanoko...czy jeżeli ktos nie zda maturki z trzech obowiązkowych przedmiotów to dostaje świadectwo maturalne?? z tym ile miał % czy jak to jest??
bo na innym forum zdania są podzielone...

pozdro

WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte:

Nie wiem, nawet nie zakładam,że miałabym nie zdać, więc Ci nie pomogę.
UneCharogne
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
UneCharogne
  6 maja 2009

No cóż, miło mnie zaskoczyła ta maturka z wosu. W moim odczuciu była łatwiejsza od próbnych. Mam nadzieję, że mi dobrze poszło. Artykuł o polityku idealnym rzeczywiście banalny. Aczkolwiek mam do Was pytanie - pisaliście o kimś konkretnym? Bo ja właśnie tak zrozumiałam polecenie, że trzeba to napisać na przykładzie jakiegoś polityka...nie wiem, czy dobrze zrobiłam... >.< :ninja:

WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Aczkolwiek mam do Was pytanie - pisaliście o kimś konkretnym?

Nie.Ja po prosty wymieniłam kilka cech, opisałam je dokładnie i uzasadniłam dlaczego teaki właśnie powinien być.
BeztroskoProsto
BeztroskoProsto
  6 maja 2009

Matura z Wosu moim zdaniem byłą średnia... Artykuł faktycznie prosty ;] Ale ja zrobiłem odwrotnie niż koleżanka... Zjechałem połowę polityków i napisałem, że powinien być taki idealny, uczciwy, odpowiedzialny itd... Posłużyłem się tabelką ;]

UneCharogne
UneCharogne
  6 maja 2009

Damn, no to pewnie źle zrobiłam. Zamierzałam zrobić tak jak BeztroskoProsto, ale bez posługiwania się tabelką. I się rozmyśliłam, pewnie niepotrzebnie. ;|

TyLkoSkArBuS
TyLkoSkArBuS
  6 maja 2009

trudna była z wosu

BeztroskoProsto
BeztroskoProsto
  6 maja 2009

Czy ja wiem... miałem problemy jedynie z tym Weberem i nic nie napisałem... A jeżeli ktoś mapki nie zrobił albo funkcji Sejmu oraz 3 kroków to nie powinien zdawać raczej Wosu ;]

WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  6 maja 2009
BeztroskoProsto
BeztroskoProsto: Ale ja zrobiłem odwrotnie niż koleżanka... Zjechałem połowę polityków i napisałem, że powinien być taki idealny, uczciwy, odpowiedzialny itd... Posłużyłem się tabelką ;]

No właśnie w tym poleceniu, chodziło o własną inwencje więc uważa,że ilu maturzystów tyle sposobów ujęcia tematu .

Konto usunięte
Konto usunięte: Damn, no to pewnie źle zrobiłam.

Nie było trzeba koniecznie korzystać z tabelki, bo nic nie było w poleceniu o tym.
Poza tym, naprawdę wiele było sposobów podjęcia tego tematu, więc nie martw się.
stupa1989
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
stupa1989
  6 maja 2009

maturka z wosu dosyc łatwa:p

WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  6 maja 2009
BeztroskoProsto
BeztroskoProsto: miałem problemy jedynie z tym Weberem i nic nie napisałem

A ja to zrobiłam :)

BeztroskoProsto
BeztroskoProsto: A jeżeli ktoś mapki nie zrobił albo funkcji Sejmu oraz 3 kroków

No te pytania były banalne, tak jak tabelka z i ideologiami, te polecenie o prawach i wolnościach .
BeztroskoProsto
BeztroskoProsto
  6 maja 2009

Dokładnie.... Nam nauczycielka zaszczepiła korzystanie z źródeł, więc tak robiłem... Będzie gitara :D

Lckowy
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Lckowy
  6 maja 2009

proste było :ninja: ?

UneCharogne
UneCharogne
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte:

Mam nadzieję, że masz rację...dzięki za pocieszenie;]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.