Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 58 z 256
na angielskim nie było tragedii... mimo, że na początku wydymali mnie do pierwszej ławki :P Zadania ze słuchu moim zdaniem trudniejsze niż na maturze próbnej. List i wiadomość bardzo łatwe - problemów zero xD I pytanie czy uda się powtórzyć wynik z próbnej lub go troszkę poprawić :P
Ja po rozszerzeniu jestem załamana.. Struktury leksykalno gramatyczne - trudne
Wypracowanie - rozprawka fajna, reszta głupia (to opowiadanie to jakieś science fiction )
Druga częsc - masakra
Ja dalem ze prawde bo bylo powiedziane ze nie mozna robic zdjec chyba ze zaplaci sie z ataka mozliwosc
2. w parku turysci moga sie oddzielic od grupy, w katedrze musieli sie trzymac razem.
>>>>> Tuning to pasja, nie chęć pokazania sie innym....
list:
-umiejętność pełnego przekazywania informacji-4 punkty
-forma-2 punkty
-bogactwo językowe-2 punkty
-poprawność językowa-2 punkty
wiadomość:
-umiejętność zwięzłego przekazu wszystkich informacji określonych w poleceniu, 4 punkty
-poprawność językowa, 1 punkt
A może Kali jadł?;D
Bo ja to znalazłam idealny sposób na stres;D sprawdzam jak duża jest pojemność mojego żołądka ;D przy okazji dowiem się co nieco na biologie w poniedziałek :D
Stres? Nie wiem co to jest ;] A dobry sposób na przećwiczenie Angielskiego jest zadzwonić do Pizzeri i zamówić pizzę ;].... Oczywiście po Angielsku :D Mało tego!! Przećwiszysz swój angielski i przy okazji pośmiejesz się ;P hahaha JA DONT ENGLISZ!!!! hahahahaha