dumny17
dumny17
  29 kwietnia 2009 (pierwszy post)

witam mam 2 pytanka
Podczas matury pisemnej z polaka na wypracowaniu sa jakies limity?
najmniej to chyba 200 .. a najwiecej ile ? moge sie rozpisac na kilka stron czy najlepiej cos w granicach 250
i drugie :
ile potrzeba stron a4 na ustna? bo ja mam 2,5 :D styknie ? bo kazdy mi mowi ze ma kolo 4 ale jak napisze 4 to przeciez tego sie nie naucze . a wy ile macie ?:D

xenka89
xenka89
  30 kwietnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Podczas matury pisemnej z polaka na wypracowaniu sa jakies limity?

minimum 250 a max to nie wiem...

Konto usunięte
Konto usunięte: ile potrzeba stron a4 na ustna? bo ja mam 2,5 :D styknie ? bo kazdy mi mowi ze ma kolo 4 ale jak napisze 4 to przeciez tego sie nie naucze . a wy ile macie ?:D

ja mam 4...jestem w stanie nauczyć się tego...w sumie już umiem bo jak pisałam to jak mam nie umieć...no ale nie mieszcze się w czasie więc to chyba za dużo troszkę...coś tam ominę i będzie oki...
wiesz to zależy jak dużo czasu zajmie Ci mówienie tego...
stokroooootka
stokroooootka
  30 kwietnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: najmniej to chyba 200

nieprawda. jesli nie bedzie 250 wyrazow, dostaniesz ) pkt za kompozycje i inne bajery. 250 slow to podstawa.

Konto usunięte
Konto usunięte: a mam 2,5

ja mam 4,5. 2,5 to zdecydowanie za malo. wez pod uwage, ze polowy mozesz zapomniec. i co wtedy?
LaNinaMia
LaNinaMia
  30 kwietnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a najwiecej ile ?

250 + 30% z tych 250.

Konto usunięte
Konto usunięte: ile potrzeba stron a4 na ustna? bo ja mam 2,5 :D styknie ? bo kazdy mi mowi ze ma kolo 4 ale jak napisze 4 to przeciez tego sie nie naucze . a wy ile macie ?:D

3,5
przeczytaj to na czas.
pamietaj ze mowisz 15 minut.
CzIkI07
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1001
CzIkI07
  30 kwietnia 2009

ja mam 3,5 strony i mowie 16 minut :/ musze cos skrocic ;/

>>>>> Tuning to pasja, nie chęć pokazania sie innym....

x5xBlAcKxAnGeLx5x
x5xBlAcKxAnGeLx5x
  30 kwietnia 2009
Konto usunięte

ja mam 4...i jestem w stanie się tego nauczyć, ponieważ sama to pisałam...a 2,5 to za mało bo tak jak już koleżanka wcześniej wspomniała...na pewno coś się zapomni... Nerwy robią swoje..
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  30 kwietnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Podczas matury pisemnej z polaka na wypracowaniu sa jakies limity? najmniej to chyba 200 .. a najwiecej ile ? moge sie rozpisac na kilka stron czy najlepiej cos w granicach 250

to przecież będzie określone ile więc nie dygaj:]

Konto usunięte
Konto usunięte: ile potrzeba stron a4 na ustna? bo ja mam 2,5 :D styknie ?

zalezy jaka czcionka itp czasem 2,5 strony mogą być lepsze niż 4 :)

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

lookatbutterflies
lookatbutterflies
  30 kwietnia 2009
Konto usunięte

niewazne ile, wazne by konkretnie, ja napisałam w tamtym roku dzien wczesniej swoja wypowiedz oczywiscie wczesniej juz wiedziałam o czym chce mówic bo miaąłm materiały, przeczytane lektury itp.,
na pamiec nie ma sie co uczyc bo sie zapomni, najlepiej założyc sobie o czym sie chjce powiedziec a reszte do tego... a poza tym przed oczami ma się konspekt wiec to juz łatwe isc po kolei punktami.
Lckowy
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Lckowy
  30 kwietnia 2009

Ja wam powiem za 2 tyg, ile mam stron :ssh:

Konto usunięte
Konto usunięte:

Dokładnie :-)
Czasami ktoś, kto ma 6 stron moze dostać 80%, a pewnaosoba u mnie konczyła tworzyc prezentacje tego samego dnia, co miała maturę ustną (miała koło 17) - 100% ;)
a miała 2str, lecz sensowne ;)
lookatbutterflies
lookatbutterflies
  30 kwietnia 2009
Lucjan
Lucjan: Czasami ktoś, kto ma 6 stron moze dostać 80%, a pewnaosoba u mnie konczyła tworzyc prezentacje tego samego dnia, co miała maturę ustną (miała koło 17) - 100% ;) a miała 2str, lecz sensowne ;)

tak właśnie kolezanka dostała 6 punktów a wszyscy stawiali ze dostanie 20, a wszystko to ze tez włąsnie tyle przygotowała a prawie nic nie powiedziałą tylko sie zacieła, ale tez duzo zalezy od komisji, ja trafiłam na najgorsza w mojej szkole, ale poleciały po punktach kolegom ja tam z moich zadowolona;) równa 4:)

wazne zeby wiedziec co sie mówi, komisja bedzie udawac ze nie słucha, mogą rozgladac sie na sciany, nie dajcie sie rozproszyc:) i na pytania dotyczace lektury odpowiadajcie pewnie i konkretnie, bo musza widziec ze wiecie o co kaman;):)
Lckowy
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Lckowy
  30 kwietnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: wazne zeby wiedziec co sie mówi, komisja bedzie udawac ze nie słucha, mogą rozgladac sie na sciany, nie dajcie sie rozproszyc:) i na pytania dotyczace lektury odpowiadajcie pewnie i konkretnie, bo musza widziec ze wiecie o co kaman;):)

1. dzięki, za to, że mogą mnie olewać ;x
To to się nastawie :ziober2:

2. Ja z lektur musze pewnie jechać ;x
Bo moich raczej nie przeczytają :ninja:
kasienka02311
kasienka02311
  30 kwietnia 2009

Serdecznie polecam stronkę www.sqlmedia.pl

rebel884200
rebel884200
  30 kwietnia 2009

nie ma chyba maxa.

shamaramorgan
shamaramorgan
  30 kwietnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Podczas matury pisemnej z polaka na wypracowaniu sa jakies limity?

250 do 500 bodajże. Dolna granica jest na pewno, ponieważ w szkole na wypracowaniach, polonistka sprawdza, czy każdy napisał te 250 słów (tj. jakies dwie strony).
lolipopHs
lolipopHs
  30 kwietnia 2009

u mnie w klasie jedna dziewczyna ma 6 stron i o dziwo mowi to w mniej niz 15 minut bo gada jak najeta wszystko na pamiec bo sie na maxa stresuje;/ i pewnie nie wie o czym mowi bo ktos jej to psial;/ . Ja mam jakies 2 i pół strony + dwa plakaty na ktorych sie opre. nie ucze sie na pamiec . pracy tez nie napisalam . wszystko mam raczej w luznych notatkach.... to co najwazniejsze itp. Zobaczymy jak mi pojdzie... najwazniejsze jest wiedziec co sie chce powiedziec i miec pojecie o tym.:)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.