witam mam 2 pytanka
Podczas matury pisemnej z polaka na wypracowaniu sa jakies limity?
najmniej to chyba 200 .. a najwiecej ile ? moge sie rozpisac na kilka stron czy najlepiej cos w granicach 250
i drugie :
ile potrzeba stron a4 na ustna? bo ja mam 2,5 :D styknie ? bo kazdy mi mowi ze ma kolo 4 ale jak napisze 4 to przeciez tego sie nie naucze . a wy ile macie ?:D
matura polski strona 1 z 2
minimum 250 a max to nie wiem...
ja mam 4...jestem w stanie nauczyć się tego...w sumie już umiem bo jak pisałam to jak mam nie umieć...no ale nie mieszcze się w czasie więc to chyba za dużo troszkę...coś tam ominę i będzie oki...
wiesz to zależy jak dużo czasu zajmie Ci mówienie tego...
ja mam 3,5 strony i mowie 16 minut :/ musze cos skrocic ;/
>>>>> Tuning to pasja, nie chęć pokazania sie innym....
ja mam 4...i jestem w stanie się tego nauczyć, ponieważ sama to pisałam...a 2,5 to za mało bo tak jak już koleżanka wcześniej wspomniała...na pewno coś się zapomni... Nerwy robią swoje..
to przecież będzie określone ile więc nie dygaj:]
zalezy jaka czcionka itp czasem 2,5 strony mogą być lepsze niż 4 :)
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
niewazne ile, wazne by konkretnie, ja napisałam w tamtym roku dzien wczesniej swoja wypowiedz oczywiscie wczesniej juz wiedziałam o czym chce mówic bo miaąłm materiały, przeczytane lektury itp.,
na pamiec nie ma sie co uczyc bo sie zapomni, najlepiej założyc sobie o czym sie chjce powiedziec a reszte do tego... a poza tym przed oczami ma się konspekt wiec to juz łatwe isc po kolei punktami.
tak właśnie kolezanka dostała 6 punktów a wszyscy stawiali ze dostanie 20, a wszystko to ze tez włąsnie tyle przygotowała a prawie nic nie powiedziałą tylko sie zacieła, ale tez duzo zalezy od komisji, ja trafiłam na najgorsza w mojej szkole, ale poleciały po punktach kolegom ja tam z moich zadowolona;) równa 4:)
wazne zeby wiedziec co sie mówi, komisja bedzie udawac ze nie słucha, mogą rozgladac sie na sciany, nie dajcie sie rozproszyc:) i na pytania dotyczace lektury odpowiadajcie pewnie i konkretnie, bo musza widziec ze wiecie o co kaman;):)
1. dzięki, za to, że mogą mnie olewać ;x
To to się nastawie
2. Ja z lektur musze pewnie jechać ;x
Bo moich raczej nie przeczytają
u mnie w klasie jedna dziewczyna ma 6 stron i o dziwo mowi to w mniej niz 15 minut bo gada jak najeta wszystko na pamiec bo sie na maxa stresuje;/ i pewnie nie wie o czym mowi bo ktos jej to psial;/ . Ja mam jakies 2 i pół strony + dwa plakaty na ktorych sie opre. nie ucze sie na pamiec . pracy tez nie napisalam . wszystko mam raczej w luznych notatkach.... to co najwazniejsze itp. Zobaczymy jak mi pojdzie... najwazniejsze jest wiedziec co sie chce powiedziec i miec pojecie o tym.:)