to moj temat rozprawki jak narazie rpzychodzi mi tylko jeden argument
to ze lepszymi kierowcami sa kobiety i powouja mniej wypadkow
i narazie pustka w glowie
moze ktos mi cos podpowie byla bym wdzieczna:)
lista tematów
o wyzszosci kobiet nad mezczyznami strona 1 z 3
instynkt macierzyński.
maja umysły humanistyczne i szybciej przyswajają języki.
używają bardziej konwencjonalnego języka.
zresztą... masz:
http://kadry.nf.pl/Artykul/6051/Kobieta-kontra-mezczyzna/
Czasami patrząc na to co się dzieje na drodze, to nie był bym aż do końca tego pewien :) Chociaż płeć męska też nie jest święta :P A co do bezpieczniej jazdy, to mógł bym się zgodzić, bo kobiety jeżdżą po prostu wolniej i nie naginają przepisów drogowych, są bardziej opanowane :P
Kobiety są "szyją" mężczyźni "głową", jak szyja zakręci tak głowa się obróci.
Są płcią piękną.
Każdy facet wymięka, kiedy prosi go o pomoc piękna kobieta.
W sumie to bardziej indywidualna sprawa^^
Może to, że są w stanie znieść większy ból, no bo w sumie to kobiety rodzą dzieci, do tego okres, itp
Gdzieś tam widziałam taki cytat że " Mężczyźni wiedzą jak się bić, ale to kobiety wiedzą, jak przetrwać" .
Poza tym może coś takiego jak podzielność uwagi można by podciągnąć? Że potrafią robić kilka rzeczy jednocześnie, a faceci się gubią?
W zasadzie dziwny temat.
w średniowieczu był tzw. kult kobiet - tzn. Kobiety odgrywały dużą rolę w ówczesnym świecie. Było to spowodowane nie tylko tym, że są piękniejsze niż mężczyźni, ale głównie dlatego, że to dzięki nim istniało życie - były rodzicielkami. Mężczyźni dobrze zdawali sobie z tego sprawę i powinni je szanować, rycerzowi nie wolno było uderzyć kobiety. I w ten sposób wykształcił się motyw deesis, w którym Maryja siedziała po jednej stronie Jezusa Chrystusa.
Albo tak bardziej oryginalnie
Z jakiego powodu powstały wielkie wydarzenia na świecie? przez kobiety.
Wygnanie z raju - Ewa zjadła jabłko
Wojna trojańska - zaczęło się od porwania Heleny..
Chrzest Polski - ślub mieszka z Dobrawą