Czy ktoś byłby tak miły i pomógł by mi w odszukaniu Rzek Polski ( chodzi mi o mapę z Nimi żeby były podpisane..) oraz o główne kanały na świecie i również ich rozmieszczenie...
Jeśli nie wiesz..Nie PISZ!!
z góry dziękuję :D
lista tematów
Gdzie to jest...??? strona 2 z 3
Słoneczko, zobacz:
www.google.pl
wpisujemy: "kanały rzeczne na świecie"
i wyskakuje taka śliczna stronka na pierwszym miejscu jak:
http://www.bryk.pl/teksty/liceum/geografia/geografia_fizyczna/7787-rzeki_jeziora_bagna_oraz_wody_podziemne.html
na której znalezienie tych informacji zajęło mi 30sek.:
Do najważniejszych kanałów rzecznych świata można zaliczyć:
Kanał Sueski w Egipcie- łączy Morze Czerwone z Morzem Śródziemnym
Kanał Kiloński w Niemczech - łączy Morze Bałtyckie z Morzem Północnym
Kanał Panamski w Panamie - łączy Morze Karaibskie z Oceanem Spokojnym
Kanał Koryncki w Grecji - łączy Zatokę Sarońską z Zatoką Koryncką.
W Polsce do najważniejszych kanałów należy:
Kanał Wieprz- Krzna, Augustowski (Czarna Hańcza-Biebrza), Elbląski (Jezioro Drwęckie-Jezioro Dróżno), Gliwicki (Kłodnica-Odra).
Następnym razem nie wyzywaj innych użytkowników, i nie miej nadziei, że ktoś da Ci gotowe prace.
Dobra mam :D
http://wwf.pl/informacje/publikacje/wisla/restytucja_ryb_wedrownych_mapa.jpg
Troszkę taka gigantyczna, no ale lepsze to, niż miniaturka :D
Konto usunięte: Słoneczko, zobacz:
www.google.pl
wpisujemy: "kanały rzeczne na świecie"
i wyskakuje taka śliczna stronka na pierwszym miejscu jak:
http://www.bryk.pl/teksty/liceum/geografia/geografia_fizyczna/7787-rzeki_jeziora_bagna_oraz_wody_podziemne.html
na której znalezienie tych informacji zajęło mi 30sek.:
Do najważniejszych kanałów rzecznych świata można zaliczyć:
Kanał Sueski w Egipcie- łączy Morze Czerwone z Morzem Śródziemnym
Kanał Kiloński w Niemczech - łączy Morze Bałtyckie z Morzem Północnym
Kanał Panamski w Panamie - łączy Morze Karaibskie z Oceanem Spokojnym
Kanał Koryncki w Grecji - łączy Zatokę Sarońską z Zatoką Koryncką.
W Polsce do najważniejszych kanałów należy:
Kanał Wieprz- Krzna, Augustowski (Czarna Hańcza-Biebrza), Elbląski (Jezioro Drwęckie-Jezioro Dróżno), Gliwicki (Kłodnica-Odra).
Następnym razem nie wyzywaj innych użytkowników, i nie miej nadziei, że ktoś da Ci gotowe prace.
:) .... wcale nie chodziło mi o mapę :) wcale :D jeszcze raz :: za inteligencję :)
wkurzyła mnie, bo w google pewnie nawet nie zajrzała, a przyszła i wyzywa innych użytkowników(czkę).
Nie lubię ludzi bez ogłady.
są, ale małe i bardzo ogólne.. Bynajmniej w moim tak było.
Konto usunięte: wkurzyła mnie, bo w google pewnie nawet nie zajrzała, a przyszła i wyzywa innych użytkowników(czkę).
W googlach faktycznie nie było żadnej dobrej mapy podanej tak na tacy ... :)
A co do wyzywania, to faktycznie nie powinna ...
Ja z podręcznika zawsze się uczyłam :D
Konto usunięte: wkurzyła mnie, bo w google pewnie nawet nie zajrzała, a przyszła i wyzywa innych użytkowników(czkę).
No bo pisze na forum żeby ktoś mi pomógł bo sama nie mogłam znaleść ...to jest chyba proste ..a jeśli ktoś nie ma nic mądrego do napisania to po co się udziela..
więc i to, i to.
A chyba nie myślisz, że ja teraz będę szukała za Ciebie mapy fizycznej świata i psuła wzrok wypatrując powyższe kanały, zaznaczała Ci je w kółeczko?
Znajdź mapę fizyczną świata (mam nadzieję że wyjaśniłam Ci jak to się robi), i znajdź je sobie sama. Chyba najpisałam najbardziej przejrzyście gdzie te kanały są. A jak nie wiesz gdzie (przykładowo) szukać Grecji, to [*].
Konto usunięte: W googlach faktycznie nie było żadnej dobrej mapy podanej tak na tacy ... :)
A co do wyzywania, to faktycznie nie powinna ...
chwilę by poszukała i voila.
Konto usunięte: No bo pisze na forum żeby ktoś mi pomógł bo sama nie mogłam znaleść ...to jest chyba proste ..a jeśli ktoś nie ma nic mądrego do napisania to po co się udziela..
Ale słuchaj, w każdym domu powinien być atlas.Dlatego koleżanka ironizowała.
A nawet jak nie masz, to powinnaś sobie wypożyczyć z biblioteki żeby się nauczyć na klasówkę. Przecież to logiczne, że w internecie nie znajdziesz dobrej "jakości" mapki, żeby wszytsko było przejrzyście.
ja z atlasów.