a wiem potrzebuje jakas prezentacje o artyscie romantyzmu. najlepiej jakby to byl jakis malarz... ktos moze ma cos, wie gdzie znalezc gotowca?
i nie sapac ze google
[prezentacja] romantyzm
Na przykład Caspar David Friedrich.
http://www.bryk.pl/teksty/liceum/pozosta%C5%82e/plastyka/10276-tw%C3%B3rczo%C5%9B%C4%87_caspara_dawida_friedricha.html
Google naprawdę nie gryzą. .
prezentacja multimedialna... dla mnie slowo prrezentacja kojarzy sie jednoznacznie z multimedialna. bo ten link co mi dalas to tam jest raczej biografia albo jakis opis jego tworczosci...
hej, ja mam fajna str jak pisac prezentacje itd. wszystko z nia zwiazne. jak chcezs pisz na priva, bo tu nie chce dawaac linka
yyy ale ja wiem jak ja pisac... tyle ze szukam czegos gotowego w sieci. tak zeby sciagnac przegrac na plyte zaniesc nauczycielowi i miec spokoj
romantyzm to bogata epoka jeżeli chodzi o twórczość literacką i pod względem sztuki. Akurat to był moj temat na maturze ustnej .
w sumie, jeżeli o malarzy chodzi to najlepszym przykładem będzie prekursor w zasadzie tej epoki czyli Friedrich, ale też można zahaczyć o Blaka, Delacroixa, Gericaulta .
Najlepszym źródłem do tego byłoby zaczerpnięcie materiałów z czasopisma "wielcy malarze"