Hey...[!]
Mam nadzieję, że mi pomożecie, bo sama już nie wiem co wymyślać... Moja nauczycielka od języka polskiego zaproponowała (czyt.Raczej nakazała... "...Patrycja ja nie wyobrażam sobie tego konkursu bez Ciebie..." "...Ty musisz wziąć udział...") mi udział w konkursie recytatorskim... I muszę zarecytować wiersz lub prozę... Od 6 do 10 min... A kompletnie nie wiem co wybrać... Może macie jakieś pomysły...[?] Jeśli tak to proszę o zapisanie ich w komentarzach... ;]p
Z góry bardzo dziękuję wszystkim...
Konkurs recytatorski... ;/
to lub to?
ja wygrałam konkurs recytując fragment pamiętnika "Ala Makota". Dość prosta, a jednocześnie można pokazać swoje zdolności aktorskie.
Jesli masz większe ambicje polecam Ci "Tren Fortynbrasa" Zbigniewa Herberta albo "poeta Ignorancji" Anne Sexton i inteligentnie wpleść w niego jakiś inny jej wiersz.
Mi też nauczycielka od zajęć dodatkowych coś takiego proponowała... Podobno to w maju jest... i mówiła że jako proza to Harry Potter byłby dobry:D
Ja uwielbiam recytować 'Rvviva l'arte!' Kazimierza Przerwy-Tetmajera.
Naprawdę można się wczuć i pokazać siebie. :)
Ale niestety, nie będzie trwał 6 minut.
nawet 'Pana Tadeusza"
albo "Pieśń o Stefanie Starzyńskim" Lechonia
...pamietaj o intonacji... o znakach interpunkcyjnych... o oddechu... zaskocz ich czymś... uzyj rekwizytów..ubierz się zgodnie z epoką... ;)