Hejka ziomy:))Mam do was małe pytankaUczęszcza z was ktoś może do technikum żywienia??? Na jakie przedmioty kładziony jest przysłowiowy "nacisk" i w końcu polecacie czy raczej odradzacie
lista tematów
technikum żywienia
Cześć;)
Ja jestem w technikum żywienia i nowe przedmioty u mnie to Technologia Gastronomiczna, Urządzenia Gastronomiczne, Mikrobiologia i każdy przedmiot jest tak samo ważny. ;)
Pozdrawiam;D
Aha i ja odradzam ten profil bo jest cięzko naprawdę. Nie dosć ze musisz wkuwać z podstawowych przedmiotów to jeszcze z zawodowych no ale takie sa minusy technikum ;) A co do tych przedmiotów to (zależy też od nauczyciela) musisz uczyć się takie pierdoły jak bakterie grzyby pleśnie drożdze i wszystko co z nimi związane a w technilogi Gastronomicznej nakrywanie stołu, i ogólnie obsługa konsumenta;)
Ja uczęszczam, ale jest to technik żywienia i gospodarstwa domowego.
I straszny nacisk jest na technologię gastronomiczna z obsługa konsumenta.
A zawodowe przedmioty to P. ekonomii, Mikrobiologia, P. Biurowości, Technologia, Higiena i Ochrona Zdrowia.