ItLoveMeOonly
ItLoveMeOonly
  2 marca 2009 (pierwszy post)
witajcie :mrgreen:
.. i co dalej, jak to się mówi ;-)
co dalej, więc jakie studia są dobre takie po których znajdę pracę (dobrą!)
może ktoś kto jest w trakcie swoich sie wypowie jak ma?
chodzi mi tez o takie studia na których nie będe musiała siedzieć po nocach i zapiep**ć :woot:
ItLoveMeOonly
ItLoveMeOonly
  2 marca 2009
nie ma was tu śpiochy :P zapraszam po południu także do pisania :mrgreen:
BlueBerry85
BlueBerry85
  2 marca 2009

Widzę że chcesz iść na łatwiznę.
Popatrz co jets teraz opłacalne później się zorientuj co i jak jets na danym kierunku i podejmij decyzje.

margotka
margotka
  2 marca 2009

zacznij od tego co cię interesuje.. nie ma sensurobić tego, co nie sprawia ci przyjemności... a kasa na pewno się pojawi...

Filuteria
Filuteria
  2 marca 2009

Lepiej robić to, co się kocha. Śmiem wątpić, że nie posiadasz marzeń związanych z przyszłością i zawodem, który chciałabyś wykonywać.

Ja nie poszłam na studia weterynaryjne, a do tej pory śnią mi się nocą. Na polonistyce wcale nie jestem szczęśliwa.

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  2 marca 2009

W pierwszej kolejnosci kieruj sie swoimi zainteresowaniami, wez tez pod uwage swoje mozliwosci, czy poradzisz sobie na danym kierunku..

Nie ma studiow na ktorych sie nie uczy - nieucza sie tylko Ci, ktorzy sa minimalistami, albo licza, ze uda im sie sciagnac, a w rpzeciwnym wypadku sa gotowi placic za warunki. Na kazdym kierunku szczegolnie rpzed sesja jest masa nauki i zarywanie nocek...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
smielaq89
smielaq89
  2 marca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: może ktoś kto jest w trakcie swoich sie wypowie jak ma?

Prawo. Jak szedłem myślałem, że będzie strasznie. Jak na razie, zarwane noce to stereotyp. Jedynie przed sesją trzeba się trochę wysilić ale ogólnie cały semestr naprawdę można się prześlizgnąć.
Najpóźniej uczyłem się do 0:12 :D Pierwsza sesja bez poprawek ;)
Na II semestr fajnie mi się plan ułożył, 3-dniowe weekendy ;)
Z nieścisłych prawo uważam za najlepszy wybór.
lolipopHs
lolipopHs
  2 marca 2009

Ja w tym roku mam maturę...myśle o ochornie dobr kultury badz kogwinistyce...:) do czerwca bede musiala sie zdecydowac...:)

margotka
margotka
  2 marca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: myśle o ochornie dobr kultury badz kogwinistyce...:)

to zapraszam na kulturoznawstwo albo historię sztuki...

ja tam jestem po kulturce sczęsliwa :mrgreen:
lolipopHs
lolipopHs
  2 marca 2009
margotka
margotka: to zapraszam na kulturoznawstwo albo historię sztuki... ja tam jestem po kulturce sczęsliwa

sie jeszcze zobaczy:):):) ale obydwa kierunki mnie ciekawia:) myslalam o pedagogice..ale za duzo ich juz na swiecie:):):)
margotka
margotka
  2 marca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: myslalam o pedagogice..ale za duzo ich juz na swiecie:):):)

mozez zrobic z jednego licencjat a z drugiego uzupelniajace mgr albo studia podyplomowe...
in2eternity
in2eternity
  2 marca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: co dalej, więc jakie studia są dobre takie po których znajdę pracę (dobrą!) może ktoś kto jest w trakcie swoich sie wypowie jak ma? chodzi mi tez o takie studia na których nie będe musiała siedzieć po nocach i zapiep**ć

generalnie przy zatrudnianiu, kierownik firmy niekiedy nie patrzy na kierunek jaki osoba ma skończony, liczy się, że jest wykształcenie wyższe i tyle. nie wszędzie, ale w wielu miejscach.
najzajebistsza
najzajebistsza
  2 marca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Popatrz co jets teraz opłacalne

To, co jest opłacalne teraz może takie nie być za parę lat.

Konto usunięte
Konto usunięte: Prawo. Jak szedłem myślałem, że będzie strasznie. Jak na razie, zarwane noce to stereotyp. Jedynie przed sesją trzeba się trochę wysilić ale ogólnie cały semestr naprawdę można się prześlizgnąć. Najpóźniej uczyłem się do 0:12 :D Pierwsza sesja bez poprawek ;) Na II semestr fajnie mi się plan ułożył, 3-dniowe weekendy ;)

U mnie to samo, z tym zastrzeżeniem że studiuję nie prawo, a zarządzanie i nawet raz nie uczyłam się do północy. Pierwsza sesja też bez poprawek, teraz trzydniowy, a co dwa tygodnie czterodniowy weekend.
Olena1991
Olena1991
  2 marca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: To, co jest opłacalne teraz może takie nie być za parę lat.

Dlatego wlasnie nalezy myslec przyszlosciowo-moze warto pomyslec o rusycystyce. Ostatnio wiele firm kierunkuje sie na wschod i juz za kilka lat bedzie potrzebna kadra ze znajomoscia jezyka, mlodzi i energiczni, ktorzy nie beda sie bali wyjechac.
Ja tutaj na slasku widze tez braki np kadry logistycznej.
Mysle ze warto przeanalizowac troche to co nas otacza, pomyslec o przyszlych, a nie terazniejszych zapotrzebowaniach rynku pracy zanim sie wybierze kierunek edukacji
najzajebistsza
najzajebistsza
  2 marca 2009
Olena1991
Olena1991: Mysle ze warto przeanalizowac troche to co nas otacza, pomyslec o przyszlych, a nie terazniejszych zapotrzebowaniach rynku pracy zanim sie wybierze kierunek edukacji

Też fakt.

Olena1991
Olena1991: Dlatego wlasnie nalezy myslec przyszlosciowo-moze warto pomyslec o rusycystyce.

Moja dobra koleżanka poszła na to od października. ;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.