Witam was serdecznie,
Dwa lata temu zdałam nową maturę i po dwóch latach pobytu w Londynie postanowiłam wybrać się na studia.
Chciałabym zapytać się tych co są zorientowani jakie są DOBRE uczelnie w Warszawie. Mówię o "dobrych" bo np. nie czuję się na siłach by pójść na UW.
Chciałabym wybrać się na turystykę...Ale w gruncie rzeczy to nie ma większego znaczenia kiedy nie wiem która z szkół będzie dobra. Mam na myśli o dobrej opinie i w miarę dobrym poziomie. Jakieś nazwy ?
DZIĘKUJĘ i czekam na wasze odpowiedzi.
xxx E
lista tematów
DOBRE uczelnie w Warszawie
zależy czy prywatna czy państwowa :
państwowa : UW, UKSW, SGGW, Politechnika, SGH, AWF, ASP, APS
prywatne: Koźmiński, Łazarski, Collegium Civitas, Wyższa Szkoła Turystyki i Jeżyków Obcych ..
nie wszystkie mają rzecz jasna turystykę ... no ale z grubsza to są te lepsze uczelnie.. a przynajmniej maja taką renomę, jaka jest prawda to już kazdy sam ocenia sobie
Dzięki. . . właśnie mi chodzi o waszą opinię. Ale z góry dzięki wezmę to pod uwagę i postaram się zgłębić temat.
No na UW to nawet nie będę sięgać.
jeżeli chodzi o turystyke i rekreację to musi się wypowiedzieć ktoś kompetentny kto studiuje, ale myślę że an AWF-ie jest dobry poziom..na SGGW tez powinien być jako taki poziom..
na prywatnych się nie znam.. wiem że Koźmiński jest drogi,ale kadrę mają świetną, poziom też no i warunki ok..ale czy tam jest turystyka to nie wiem..