pomoże ktoś? ;( bo ja to matmy kompletnie nie kumam.. a kochana mamusia nie chce zalwtic korepetycji.. no i mam oczyscie zad dom z matmy a nie rozumie..\//// wiec treść zadania brzmi: Klient wpłącił do banku 5000 zł. Ile otrzyma odstek po trzech miesiącach, po odliczeniu 20% podadku od tych odsetek, jeśli pieniądze założył na 2,8 % w stosunku rocznym?
pomocy prosze ! ;( strona 1 z 3
no ta wlsnie uczyc sie... ucze sie ale jkas nie bardzo z tej 'nauki' rozumie jak nikt mi nie wytzmaczy to ja sama olsneinia nie dostne :|
a to wystarczy rozpisać dane i równanie, proste ;] poczytaj w podr. a nie szukaj na forum odpowiedzi bo jak nie umiesz tkaich podstaw to potem nie bedzie lekko.. a poza tym mam ferie wiec nie chce mi sie jakos tego liczyc :P
1111stysia1111
heh dzieki ;*
no ams zracie takie banaly a nic nie powie x/
a ja z mamy to szlau dosje jak mam robic x/
pomęcz sie chwile i sprobuj zrobic w podr. jest wyjasnione zawsze jak robic takie cos i przynajmniej zrozumiesz co ci to da jak napisze za ciebie ?
KoksankoRuchankO
w podrecznku jets sama odpowiedz tlkyo :|
nie no nie chce zeby mi ktos napsial cale rozinie tlyko powidzal jak dosc do rozwiazania
1111stysia1111
heh.. no cuz bywa i tak ;(
nawjzyej napsize analize i 'zrobie' te zadanie ale zle.. no ale licza sie checi^^