| Fotka.com
andzia122711
andzia122711
  15 February 2009 (pierwszy post)

-x+2xy+3x-yx-6yx+4x+xy=
2yx-2+3xy-yx+6-2xy-8=
2y-3x+x-6y-3y-7x+4x+y=
7-2x-1+6x-3x-2+4x-3=
5a-6a(do kwadratu)-a+4a(do kwadratu)-3a=
(2x+3)-x+3x-1=
5x-(2+3x)=
3-(2x-1)+(3-x)=
-(3x+1)+(2x+6)=
a(do kwadratu)+(-3a(do kwadratu)+8)-5+a(do kwadratu)=
x+4+(3y-5+ay)-x=
x-3-(-2+ax)=
x-(7+3x)+1+(x+1)=
-(3x-5)+(x+2)=
(3x-5)-(x+2)=

andzia122711
andzia122711
  15 February 2009

5a-6a(do kwadratu)-a+4a(do kwadratu)-3a=
ten przykład powinien wyglądać tak:
5a-6a(do kwadratu)+3a(do kwadratu)-a+4a(do kwadratu)-3a=

andzia122711
andzia122711
  15 February 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: x+4+(3y-5+ay)-x=

ten przykład powinien wygląąć tak:
x+4+(3y-5+4y)-x=
zmarzlaczeq
zmarzlaczeq
  15 February 2009
Konto usunięte
Konto usunięte:

i może jeszcze oczekujesz rozwiązania tych wszystkich przykładów?
toć to łatwiutkie jest wszystko...
XfirstAngelX
XfirstAngelX
  15 February 2009

-x+2xy+3x-yx-6yx+4x+xy=6x+3xy-7yx
2yx-2+3xy-yx+6-2xy-8=yx-4-xy
2y-3x+x-6y-3y-7x+4x+y=-6y-5x
7-2x-1+6x-3x-2+4x-3=1+5x
5a-6a(do kwadratu)+3a(do kwadratu)-a+4a(do kwadratu)-3a=a+a(do kwadratu)
(2x+3)-x+3x-1=4x+2
5x-(2+3x)=2x-2
3-(2x-1)+(3-x)=7-3x
-(3x+1)+(2x+6)=-x+5
a(do kwadratu)+(-3a(do kwadratu)+8)-5+a(do kwadratu)=5a(do kwadratu)+3
x+4+(3y-5+4y)-x=-1+7y
x-3-(-2+ax)=x-1-ax
x-(7+3x)+1+(x+1)=-x-5
-(3x-5)+(x+2)=-2x+7
(3x-5)-(x+2)=2x-7

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.