| Fotka.com
andzia122711
andzia122711
  13 February 2009 (pierwszy post)

1). -2y+3,5x-1,5y-6x-4,5x+4y=
2). x-2x+3x-4x+5x-6x+7x-8x=
3). 2x-6+x-1+17-x=
4). a+3+a+2a+5-a-2=
5). 4-2x-1+6x+x-7-3x=
6). 5xy-y+2yx-3xy-5y+7xy+2y=
7). -3x+xy+5x-yx+3xy-4x=
8). 4y(do kwadratu)-2y-y(do kwadratu)+3y+2y+3y(do kwadratu)-y=
9). 6xy-1-4yx+x-3+2x-yx+5=
10). 2y-3xy-x+xy-5y+9x-3yx+y=

XxLoveMeSweetiexX
XxLoveMeSweetiexX
  13 February 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: 1). -2y+3,5x-1,5y-6x-4,5x+4y= 2). x-2x+3x-4x+5x-6x+7x-8x= 3). 2x-6+x-1+17-x= 4). a+3+a+2a+5-a-2= 5). 4-2x-1+6x+x-7-3x= 6). 5xy-y+2yx-3xy-5y+7xy+2y= 7). -3x+xy+5x-yx+3xy-4x= 8). 4y(do kwadratu)-2y-y(do kwadratu)+3y+2y+3y(do kwadratu)-y= 9). 6xy-1-4yx+x-3+2x-yx+5= 10). 2y-3xy-x+xy-5y+9x-3yx+y=

no ale co my mamy z tym zrobić?:) bo nie napisałaś ;)
XfirstAngelX
XfirstAngelX
  13 February 2009

1). -2y+3,5x-1,5y-6x-4,5x+4y=0,5y-7x
2). x-2x+3x-4x+5x-6x+7x-8x=-4x
3). 2x-6+x-1+17-x=2x+10
4). a+3+a+2a+5-a-2=3a-6
5). 4-2x-1+6x+x-7-3x=-4-2x
6). 5xy-y+2yx-3xy-5y+7xy+2y=9xy+2yx-4y
7). -3x+xy+5x-yx+3xy-4x=-2x+4xy-yx
8). 4y(do kwadratu)-2y-y(do kwadratu)+3y+2y+3y(do kwadratu)-y=6y(do kwadratu)+2y
9). 6xy-1-4yx+x-3+2x-yx+5=6xy+1-5yx+3x
10). 2y-3xy-x+xy-5y+9x-3yx+y=-6y-2xy+8x-3yx

Mortalkoro
Mortalkoro
  13 February 2009
No chyba rozwiązać ale komu się chce :woot:
NieZnamPff
NieZnamPff
  13 February 2009

moim zdaniem to trzeba sprowadzic do najprostszej postaci jeden przykład rozwiąże
a) 0,5y-7x

zimna1993
zimna1993
  13 February 2009

a ona chyba już to rozwiązała :woot:

XfirstAngelX
XfirstAngelX
  13 February 2009

ludzie nie śpijcie:) rozwiazanie zadania juz jest:D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.