potrzebuje pomocy ..:) po prostu nie wiem do jakiej szkoly isc po gimnazjum... myslamlam nad Zawodówka.. tylko jaki profil??? ostatnio mnie zaciekawilo profil...FOtograf..:) moze ktos mi doradzi?? co najlepsze i gdzie jest najlepie??:) z Gory dziekuje :)
lista tematów
dobry wybor??? strona 1 z 2
oceny jak oceny nie jest zle XD moglo by byc jeszcze lepiej... ale dzieki za rade :) moze cos wymysle po drzwiach otwartych :)
zawodówka to jeden z najgorszych pomysłów...lepiej idź do jakiegoś technikum bo do liceum (przy twoim pomyśle z zawodówką) to chyba raczej nie wypali...
Nie zbyt ambitny ten Twój wybór.
Jeśli rozważasz jeszcze opcje liceum/technikum, to przy Twoim poziomie ambicji wybrałabym LO, z tego powodu, że w technikum jest dużo wiecej materiały do opanowania.
do tej w której będziesz się czuła dobrze i nie będziesz się tam męczyć
z perspektywy pracy to nie jest zły pomysł
chociaż po innych szkołach ponadgimnazjalnych zawsze można mieć staż
zawodówka - nauki teoretycznie najmniej , praktyki natomiast mogą być piekłem
Technikum - przede wszystkim ogromna ilość wiedzy do przyswojenia + duża liczba godzin
LO/LP - w zależności od prestiżu szkoły mogą być 3 cudowne lata lub 3 cudowne lecz pracowite lata
no i najważniejsze to TWOJA wiedza z jaka idziesz do szkoły
...Ignorance is bliss...
Konto usunięte: zawodówka to jeden z najgorszych pomysłów...lepiej idź do jakiegoś technikum bo do liceum (przy twoim pomyśle z zawodówką) to chyba raczej nie wypali...
nie wiem czego sie czepiacie. może faktycznie nie jest zbyt ambitna, ale jesli wie na pewno, że chce to robić i sie w tym sprawdzi to zawodówka to nie jest taki zły wybór. jeśli jest pewna to, po co ma iść do liceum i przyswajać wiedze, która do zawodu nie jest wcale potrzebna aczkolwiek widże, że ona się wciąż zastanawia. wydaje mi sie, że w takim przypadku najlepiej byłoby wybrać się do liceum, bo technikum to też jakby nie było jest już obrany jakiś zawód.