czuc kochac i cierpiec jak werter
czy ma ktos moze to wypracowanie bo musze jutro napisac nie moge w necie znaleźć i nie wiem zupelnie jak to napisac??
lista tematów
wypracowanie??
Nie, nie mam takiego wypracowania ;)
Nie, nie moge go za Ciebie napisac ;)
...ale jestem mila, wiec moge Ci podpowiedziec jak mozesz je napisac ;)
Do pracy na ten temat idealnie beda pasowaly Ci utwory takie jak:
- Grazyna'
- 'Krzyzacy'
- 'Dziady'
- 'Kordian'
Ogolnie glownym problemem Twojej pracy bedzie milosc - nieszczesliwa i zwiazane z nia cierpienie...
Epoka Romantyzmu ma glownie do siebie, to, ze wiekszosc dziel pisanych w tym okresie rozpoczyna sie od nieszczeliwej milosci i cierpienia z nia zwiazanego, co sprawia, ze bohaterowie szukaja od nich ucieczki w cyzms innym - glownie w walce...
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Konto usunięte: czy ma ktos moze to wypracowanie bo musze jutro napisac nie moge w necie znaleźć i nie wiem zupelnie jak to napisac??
Przecież nikt za Ciebie nie będzie pisał całego wypracowania, możemy Ci tylko pomóc, doradzić, czy też sprawdzić, do jutra zostało Ci już mało czasu, więc lepiej zamiast siedzieć na fotce, bierz się za pisanie.
Widze, co pisze, nie sprecyzowalas, ze chodzi Ci o ta ksiazke, rownie dobrze Twoj problem mozna bylo zinterpretowac jako poszukiwanie motywu werterowekiej milsoci i cierpienia w innych utworach...
Tak, czy inaczej w Twojej pracy chodzi o nieszczesliwa milosc... nieszczescie tej milosci wyika glownie z podzialow spolecznych, ktore uniemozliwiaja zakochanym bycie razem... Z ta niemoznoscia bycia razem wiaze sie ogromne cierpienie bohatera, ktore w koncowym efekcie prowadzi do jego zguby...
Rozwin sobie ten watek i bedziesz miec prace
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
nie mowie ze napisac
tylko czy ktos to moze juz pisal i ma na kompie albo wie jaki link jest na necie do tej pracy
ale mniejsza o to
znalazlam jedno i mam pytanie czy moze ktos luknac czy to bedzie dobrze moim zdaniem tak .
http://www.sciaga.pl/tekst/41872-42-dlaczego_runal_swiat_wertera
Konto usunięte: czy ma ktos moze to wypracowanie bo musze jutro napisac nie moge w necie znaleźć i nie wiem zupelnie jak to napisac??
Romantyzm, którego Werter jest przedstawicielem ma to do siebie, że pisząc o nim pracę wystarczy nakropic ją całą masą dramatyzmu i z reguły jest ok..
Myślę, ze spokojnie możesz się na tym oprzec..
Konto usunięte: czuc kochac i cierpiec jak werter
czy ma ktos moze to wypracowanie bo musze jutro napisac nie moge w necie znaleźć i nie wiem zupelnie jak to napisac??
Daj luz dziewczyno. :P Taki prosty temacik i nie wiesz jak napisać - na maturze jak coś zakoszą to będzie przerypane. :P
Wszystko w szkole piszę z polaka tak średnio na 4, a i tak matury się obawiam trochę. :P