dddagmaraaa
dddagmaraaa
  9 lutego 2009 (pierwszy post)

czy studia prawnicze są naprawde takie trudne jak mówi ogół społeczeństwa???

deadlynightshade
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
deadlynightshade
  9 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: czy studia prawnicze są naprawde takie trudne jak mówi ogół społeczeństwa???

ostatnio mialam podobny temat ;)
wychodzi na to,ze tak ^^
wiesz,uniwersytet sam w sobie jest szkola porownywalna do akademii
-duze wymagania.
www.deadlynightshade69.fotka.pl

N!3 j3$t3M $ł!!!t gF!@$$tk0m $h3By mN!3ć S!up3R eXXtr@ 0p!$$!k tUt@j [!!!]

-_-'

mówię nie!

piszę poprawnie po polsku,gardzę poke i fejczurami.
aishe
aishe
  9 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte:

tak, znajoma studiuje i mówi ze jest ciężko..
agoosiaaa
agoosiaaa
  9 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: czy studia prawnicze są naprawde takie trudne jak mówi ogół społeczeństwa???

nawet jesli nie sa, to jezeli nie masz w rodzinie prawnika (a nie masz, bo bys sie glupio nie pytala) na praktyki sie raczej nie dostaniesz, wiec sobie odpusc.
waskirk
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
waskirk
  9 lutego 2009

A co tam dziewczynę straszycie. Studia prawnicze są trudne, trzeba się dużo uczyć, masa materiału, masa książek, wymaga kreatywności oraz innowacji i to nie małej. Studia prawnicze są dla osób które są zdecydowane poświęcić jakieś 5 lat na studia po to by po nich robić kokosy. Fakt, ciężko o wszystko w tym gronie, o materiały, o praktyki, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Ale cie pocieszę, bo jednak studia prawnicze nie są najtrudniejsze. Jak wiadomo, studia o najwyższym poziomie kształcenia są studiami typowo technicznymi, ściśle związanymi z matematyką, tylko dla elit mające specyficzne zdolności dedukcyjno-analityczne. Jednakże jak wiadomo, bardzo dużo zależy od uczelni ;) trzeba by postudiować na którejś z bardziej prestiżowych uczelni by poczuć ten poziom, bo na innych prywatnych, lub nawet i zagranicznych, np MIT (pożal się boże, byłem tam na kilku wykładach, i się załamałem, stwierdziłem że studia w Polsce są o wiele trudniejsze, a wykształcenie niby 'gorsze' - life is brutal ). Nie poddawaj się :). Pozdrawiam ;)

shamaramorgan
shamaramorgan
  9 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nawet jesli nie sa, to jezeli nie masz w rodzinie prawnika (a nie masz, bo bys sie glupio nie pytala) na praktyki sie raczej nie dostaniesz, wiec sobie odpusc.

jaasne.
Nie dość że trudne to jeszcze nudne.
Tak mówiła mi moja nauczycielka od elementów prawa :ninja:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.