czy studia prawnicze są naprawde takie trudne jak mówi ogół społeczeństwa???
prawo
N!3 j3$t3M $ł!!!t gF!@$$tk0m $h3By mN!3ć S!up3R eXXtr@ 0p!$$!k tUt@j [!!!]
-_-'
mówię nie!
piszę poprawnie po polsku,gardzę poke i fejczurami.
A co tam dziewczynę straszycie. Studia prawnicze są trudne, trzeba się dużo uczyć, masa materiału, masa książek, wymaga kreatywności oraz innowacji i to nie małej. Studia prawnicze są dla osób które są zdecydowane poświęcić jakieś 5 lat na studia po to by po nich robić kokosy. Fakt, ciężko o wszystko w tym gronie, o materiały, o praktyki, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Ale cie pocieszę, bo jednak studia prawnicze nie są najtrudniejsze. Jak wiadomo, studia o najwyższym poziomie kształcenia są studiami typowo technicznymi, ściśle związanymi z matematyką, tylko dla elit mające specyficzne zdolności dedukcyjno-analityczne. Jednakże jak wiadomo, bardzo dużo zależy od uczelni ;) trzeba by postudiować na którejś z bardziej prestiżowych uczelni by poczuć ten poziom, bo na innych prywatnych, lub nawet i zagranicznych, np MIT (pożal się boże, byłem tam na kilku wykładach, i się załamałem, stwierdziłem że studia w Polsce są o wiele trudniejsze, a wykształcenie niby 'gorsze' - life is brutal ). Nie poddawaj się :). Pozdrawiam ;)