madaa12345
madaa12345
  4 lutego 2009 (pierwszy post)

Witam.
Jestem w III gim, jak wiadomo, zbliża się wybór nowej szkoły...
Zastanawiam się nad paroma profilami, mianowicie Liceum - biol-chem lub humanistyczny, oraz liceum profilowane profil ekonomiczno-administracyjny.
Sprawa wygląda tak - z biologii i chemii mam 5, ale boję się iść na ten profil, z tego względu, iż chemii zaczęłam się dopiero uczyć w tym roku, w tamtym miałam 3 (poziom jest bardzo wysoki - nauczycielka wymagająca) , poza tym jakoś nie czuję się na siłach, żeby iść do biolchemu.No i fizyka, jestem bardzo słaba. A podobno jest potrzebna. Po biol-chemie chciałabym robić coś związanego z rehabilitacją.
Humanistyczny - czuje się dobra z polskiego, łatwo mi przychodzi nauka, lubię angielski, też bardzo łatwo mi przychodzi, tak samo jest z wosem i historią. Lecz sporo osób mówi, że po 'humanie' jest ciężko na studia.. i właściwie, nie wiem , co mogłabym robić po takim profilu.
Profilowane - ekonomiczno-administracyjny, podoba mi się praca za biurkiem, jako księgowa, sekretarka, etc. lecz z matematyką u mnie nienajlepiej, wręcz słabo bym rzekła..

Sama nie wiem co robić, może wy mi coś doradzicie? :(

andzialbn
andzialbn
  4 lutego 2009

nad czym tu się zastanawiać ? :)
skoro w polskim i angielskim czujesz się najlepiej to idź do humana.
ze studiami wcale nie jest tak trudno. a do wyboru jest dużo kierunków, chociażby dziennikarstwo.

Hope
Hope
  4 lutego 2009

jeśli czujesz się dobra z przedmiotów humanistycznych, to wybierz ten profil :)
chociaż ja też jestem na humanistycznym, a lepiej mi idzie ze ścisłych :P

sky
sky
  4 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Humanistyczny - czuje się dobra z polskiego, łatwo mi przychodzi nauka, lubię angielski, też bardzo łatwo mi przychodzi, tak samo jest z wosem i historią. Lecz sporo osób mówi, że po 'humanie' jest ciężko na studia.. i właściwie, nie wiem , co mogłabym robić po takim profilu. Profilowane - ekonomiczno-administracyjny, podoba mi się praca za biurkiem, jako księgowa, sekretarka, etc. lecz z matematyką u mnie nienajlepiej, wręcz słabo bym rzekła..

Ten sam problem co ja, widzę :and:.
Idę na humana, a potem chciałabym skończyć psychologię dzienną i zaoczną fotografię i do tego germanistykę. no chyba,że nie dam rady,ale któreś z wymienionych na pewno. :ninja:
fabuleux
Reputacja: 4 | BluzgometrTM: 32
fabuleux
  4 lutego 2009

czujesz się dobra z przedmiotów humanistycznych to wybierz ten profil :tak:
ja jestem na aktorskim i na szczęście rozszerzoną mam tylko historię sztuki i polski :)

Oh you're so naive yet so... :zakochany:
Miihihih
Miihihih
  4 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Lecz sporo osób mówi, że po 'humanie' jest ciężko na studia..

zawsze możesz zostać nauczycielem. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jestem w III gim, jak wiadomo, zbliża się wybór nowej szkoły... Zastanawiam się nad paroma profilami, mianowicie Liceum - biol-chem lub humanistyczny, oraz liceum profilowane profil ekonomiczno-administracyjny. Sprawa wygląda tak - z biologii i chemii mam 5, ale boję się iść na ten profil, z tego względu, iż chemii zaczęłam się dopiero uczyć w tym roku, w tamtym miałam 3 (poziom jest bardzo wysoki - nauczycielka wymagająca) , poza tym jakoś nie czuję się na siłach, żeby iść do biolchemu.No i fizyka, jestem bardzo słaba. A podobno jest potrzebna. Po biol-chemie chciałabym robić coś związanego z rehabilitacją. Humanistyczny - czuje się dobra z polskiego, łatwo mi przychodzi nauka, lubię angielski, też bardzo łatwo mi przychodzi, tak samo jest z wosem i historią. Lecz sporo osób mówi, że po 'humanie' jest ciężko na studia.. i właściwie, nie wiem , co mogłabym robić po takim profilu. Profilowane - ekonomiczno-administracyjny, podoba mi się praca za biurkiem, jako księgowa, sekretarka, etc. lecz z matematyką u mnie nienajlepiej, wręcz słabo bym rzekła..

Odnośnie liceów profilowanych - nie jestem do nich przekonana, dla mnie to jest jakaś nieudana mieszanka technikum i liceum.
Jeśli najmocniej czujesz się z polskiego i angielskiego idź w tym kierunku.
Popytaj o szkołę z dobrą kadrą i myślę, że wtedy matura z innych przedmiotów również nie stworzy problemów. :)
Dobra kadra = nauczyciele, którzy dużo wymagają, posiadają ogromną wiedzę ale również umieją ją przekazać.
Co do przyszłości po humanie - uważam, że w obecnych czasach wystarczy mieć wyobraźnię i można zdziałać wiele. :)

fabuleux
fabuleux: ja jestem na aktorskim i na szczęście rozszerzoną mam tylko historię sztuki i polski :)

Ja jestem na dziennikarskim z zajęciami z aktorstwa w teatrze. :ninja: Mam nadzieję, że nie dorzucą mi historii sztuki, wystarczy to co mam - było więcej 1/zagrożeń niż z matematyki - humaniści. :ziober2:
Chez626
Chez626
  4 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: liceum profilowane

nie idź bron Boże.
idź na humanistyczny badź jezykowy jak masz gdzies tam do wyboru.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  5 lutego 2009

idź do tej szkoły gdzie będziesz czuć się najlepiej

...Ignorance is bliss...
shinyy
shinyy
  5 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam. Jestem w III gim, jak wiadomo, zbliża się wybór nowej szkoły... Zastanawiam się nad paroma profilami, mianowicie Liceum - biol-chem lub humanistyczny, oraz liceum profilowane profil ekonomiczno-administracyjny. Sprawa wygląda tak - z biologii i chemii mam 5, ale boję się iść na ten profil, z tego względu, iż chemii zaczęłam się dopiero uczyć w tym roku, w tamtym miałam 3 (poziom jest bardzo wysoki - nauczycielka wymagająca) , poza tym jakoś nie czuję się na siłach, żeby iść do biolchemu.No i fizyka, jestem bardzo słaba. A podobno jest potrzebna. Po biol-chemie chciałabym robić coś związanego z rehabilitacją. Humanistyczny - czuje się dobra z polskiego, łatwo mi przychodzi nauka, lubię angielski, też bardzo łatwo mi przychodzi, tak samo jest z wosem i historią. Lecz sporo osób mówi, że po 'humanie' jest ciężko na studia.. i właściwie, nie wiem , co mogłabym robić po takim profilu. Profilowane - ekonomiczno-administracyjny, podoba mi się praca za biurkiem, jako księgowa, sekretarka, etc. lecz z matematyką u mnie nienajlepiej, wręcz słabo bym rzekła.. Sama nie wiem co robić, może wy mi coś doradzicie? :(

ja jestem na profilu językowym mam rosyjski, łacinę i angielski.
raczę sobie. chodź trochę żałuję.

po tym profilu jest mały wybór studiów.

szczerze mówiąc, najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie byłoby spręzyć się i iść na biolchem.
andzialbn
andzialbn
  5 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nie idź bron Boże.

no właśnie, po profilowanym nie ma zawodu i na studia się trudniej dostać.
agoosiaaa
agoosiaaa
  5 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte:

ja bym na twoim miejscy wybrala bio-chem...
widzisz, w dzisiejszych czasach wszyscy chca isc na humana, ciekawi mnie tylko gdzie potem prace znajda.
ale to nic, rob jak uwazasz :D
XxYourBlueEyesxX
XxYourBlueEyesxX
  5 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam. Jestem w III gim, jak wiadomo, zbliża się wybór nowej szkoły... Zastanawiam się nad paroma profilami, mianowicie Liceum - biol-chem lub humanistyczny, oraz liceum profilowane profil ekonomiczno-administracyjny. Sprawa wygląda tak - z biologii i chemii mam 5, ale boję się iść na ten profil, z tego względu, iż chemii zaczęłam się dopiero uczyć w tym roku, w tamtym miałam 3 (poziom jest bardzo wysoki - nauczycielka wymagająca) , poza tym jakoś nie czuję się na siłach, żeby iść do biolchemu.No i fizyka, jestem bardzo słaba. A podobno jest potrzebna. Po biol-chemie chciałabym robić coś związanego z rehabilitacją. Humanistyczny - czuje się dobra z polskiego, łatwo mi przychodzi nauka, lubię angielski, też bardzo łatwo mi przychodzi, tak samo jest z wosem i historią. Lecz sporo osób mówi, że po 'humanie' jest ciężko na studia.. i właściwie, nie wiem , co mogłabym robić po takim profilu. Profilowane - ekonomiczno-administracyjny, podoba mi się praca za biurkiem, jako księgowa, sekretarka, etc. lecz z matematyką u mnie nienajlepiej, wręcz słabo bym rzekła.. Sama nie wiem co robić, może wy mi coś doradzicie? :(

jakbyś czytała w moich myślach i też niestety mam taki problem...
human. jak dla mnie to bardzo dobry pomysł...
chociaż waham się jeszcze nad klasą europejską...jest tam dużo geog. i wos-u i odpowiadało by mi to...ale to liceum profilowane ekon-admin. też jest w sumie jak dla mnie ciekawe..i nie mam tam wcale dużo matmy tylko pojawiają się tam pojęcia dotyczące gospodarki i ekonomii więc w sumie nic strasznego...zastanawiam się również nad liceum medialno-dziennikarskim albo policyjno-prawnym ale wolę jeszcze o tym nie myśleć tylko poczekać i zobaczyć jak mi egzaminy pójdą i wtedy będzie wszystko wiadome jaka klasę wybrać ;D
Free
Free
  5 lutego 2009

hmm ;) są jeszcze licea profilowane? jak ja szłam do 1 klasy liceum to juz ich nie bylo w naszym miescie;) w kazdym bądz razie Polecam ogolniak ;) ja jestem na profilu jęzkowym. Na początku bylam na mat fiz, ale na szczescie udalo mi sie przeniesc;) teraz jestem zadowolona mam 6 godzin ja angielskiego niemieckego
plus wykladu na PWSZ, do tego zaplanowane juz wymiany miedzynarodowe;)

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  5 lutego 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Sama nie wiem co robić, może wy mi coś doradzicie? :(

lingwistyczny

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

paulina42222
paulina42222
  5 lutego 2009

jezeli chcesz isc na ekonomie to bedziesz musiala popracowac troche...ja jestem w technikum ekonomicznym i myslalam ze bedzie latwo..ale ekonomia to nie tylko matma...ale to jeszcze zalezy od nauczyciela:) w 1 klasie mialam taka babke ze nic nie czailam i mialam 2 na koniec:( ale w tym roku mam fajna...umie wytlumaczyc i w ogóle...jest o wiele lepiej...:):):)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.