Potrzebuje pomocy z języka angielskiego.
Dostałam zadanie pt "Rozmowy sterowane"
Polecenie jest takie Zapoznaj się z opisem 3 sytuacji. Twoim zadaniem będzie odgranie wskazanych ról
A- Uzyskiwanie, udzielanie informacji
Jesteś zainteresowana kursem języka angielskiego na który zeszłego lata uczęszczał twój chorwacki kolega
Zapytaj go:
-gdzie się odbył kurs i jak długo trwał,
-ile kosztował,
-co kolega o nim sądzi
B- Relacjonowanie wydarzeń
Opowiedz anglieskiej koleżance, co ci się niedawno przytrafiło. Po zjedzeniu obiadu w restauracji zdałaś sobie sprawę ze zostawilas portfel z piniędzmi w domu i nie masz czym zapłacić rachunku. Powiedz kolezance:
-co sie wydarzyło, gdy chcialas zaplacic rachunek
-co poiwedziałaś kelnerowi
-co wydarzyło się na koncu
C-negocjowanie
Zbliza się Boże Narodzenie. Mieszkasz w Anglii w wynajętym pokoju w domu, w któym inny pokoj wynajmuje Twoj kolega z kursu jezykowego. Niestety odkrywasz ze ty i on kupiliscie waszej gospodyni taki sam prezent
-sprobuj przekonac kolege zeby wymienil swoj prezent na cos innego
-wyjasnij dlaczego trudno by ci bylo zamienic twoj prezent
-zaproponuj rozwiazanie problemu
Mam to zrobic pisemnie, takie rozmówki, może ktoś bylby na tyle miły i mi to napisał? najlepiej takze po polsku zebym wiedziala co tam jest, ale najwazniejsze zeby bylo po angielsku!! Dziękuję za pomoc;*
lista tematów
Angielski:/ pomoże ktoś? strona 1 z 2
Konto usunięte: Mam to zrobic pisemnie, takie rozmówki, może ktoś bylby na tyle miły i mi to napisał? najlepiej takze po polsku zebym wiedziala co tam jest, ale najwazniejsze zeby bylo po angielsku!! Dziękuję za pomoc;*
A ty nie chcesz sama się podszkolic, zeby zdac maturę?? Bo to są właśnie maturalne zadania..
próbuj bo amnestii na maturze nie bedzie.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek