sprawdzałam z czego trzeba mieć zdana maturę żeby zdawać na filologię angielską i znalazłam że w jednej uczelni trzeba było mieć zdaną maturę z polskiego i ang. a na innej że angielski i drugi język obcy.
więc jak to w koncu jest?
oczywiście pominęłam tutaj maturę z WOSu, historii i matematyki, chodzi mi głównie o języki
lista tematów
filologia angielska
Konto usunięte: sprawdzałam z czego trzeba mieć zdana maturę żeby zdawać na filologię angielską i znalazłam że w jednej uczelni trzeba było mieć zdaną maturę z polskiego i ang. a na innej że angielski i drugi język obcy.
więc jak to w koncu jest?
tak jak napisałaś.. 'na jednej uczelni'. każda prowadzi odrębną rekrutację, więc wszędzie stosuje się odrębne wymagania, więc nikt Ci złotej reguły nie da.
.i.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Na Uniwersytet Świętokrzyski im. Jana Kochanowskiego lepiej nie startowac bez angielskiego na poziomie rozszerzonym. Tak bylo w tamtym roku.
Ja mialem 76% pisemny, 85% ustny ( PODSTAWA ) i mialem 406 miejsce na 460 ( moze troszeczke wiecej bylo tych miejsc ). Do 60 miejsca brali na studia. Teraz bede pisac na rozszerzonym, zobaczy sie co bedzie.