Elo, mam kilka pytan :P
1.Język francuski jest
-trudny ?
-łatwy ?
Uczysz sie go?
Moze masz znajomą/znajomego ktorzy sie uczą tego jezyka ?:P
Mysle nad liceum z takim jezykiem, ale musze wiedziec jaki jest ;d
Francuski
z tego co wiem dosyć prosty..
nie
wielu znajomych się uczy, nikt nie narzeka
jeżeli nawet bierzesz nowy język od postaw, to powinnaś mieć jakieś pojęcie o tym języku wcześniej. W liceum polecą z materiałem tak,że nie nadążysz. Radzę Ci zacząć teraz z francuskim, chociażby jakieś podstawy, ale już coś..
Marilyn Manson and Hey Fan ♥
Podobno trudny.
Nie i w życiu nie wybrałabym sobie takiego języka do szkoły, jest okropny.
brat.
na koniec roku szkolnego miał 1.
Jeśli Ci się podoba to go możesz wybrać, nasze zdanie nie jest ważne :)
osobiście wolę rosyjski
zalezy jak dla kogo:):)
Oczywiscie juz od 9lat:P:P
praktycznie wszyscy sie go ucza z mioch znajomych
łatwy jesli ktos chce sie tego nauczyc:) i pojąć:) ale na pewno sobie poradzisz
Ogólnie lubie jezyki obce, wloskiego i niemieckiego nie cierpie
a rosyjski ;d kiedys chcialam sie go uczyc, ale nie mialam za bardzo jak ;d
angielski mimo ze go jeszcze nie umiem dobrze, to juz mi sie nudzi
a francuski podobal mi sie chyba od zawsze xD
Uczę się franca od trzech lat... Jak dla mnie jest trudny, trudniejszy od angielskiego, który kocham, od niemieckiego, który lubię i od ruskiego, który uwielbiam :D:D
Le francais est une langue assez difficile a apprendre. Pour bien maitriser cette langue il faut de nombreuses annees d'etudes et de travail. Et cela ne suffit pas..car la plupart des gens qui pensent connaitre le francais n'a jamais vraiment etaient confronter a la langue du pays d'origine. C'est la que nous commencons a comprendre combien il nous manque encore pour ce dire sincerement - oui je sais parler francais. Ce que je veux dire c'est que pour apprendre cette langue il faut passer un peu de temps a l'etranger par ce que si tu penses qu'au licee ou a l'universite t'apprendra la langue des galois, tu as tort...Mais il y a evidemment des exceptions;)
Pour repondre a ta deuxiemme question - oui je connais plusieurs personnes qui apprennent cette langues;)