Jak tak sobie przegladam to forum, to widze, ze niemal w calosci zostalo ono zdominowane przez mlodziez z podstawowki, gimnazjum i liceum...
Przydalby sie jakis studencki akcent... ;)
A, wiec drodzy studenci ...
Wielkimi krokami zbliza sie niezwykle kochany przez Nas okres zaliczen i egzaminow - SESJA, w ktorym Nasi wykladowcy beda sprawdzac z jakim efektem przyswoilismy wpajana Nam przez Nich wiedze...
W jaki sposob macie zamiar przygotowywac sie do egzmainow i zaliczen?
Macie jakies swoje sprawdzone sposoby na to by sie nauczyc i zdac wszystko za pierwszym razem, a moze idziecie na latwizne i juz przymierzacie sie do mozolnego pisania sciag?
A moze po prostu wolicie dac sobie troche wiecej czasu i zaczekac na terminy poprawkowe?
Z jakich przedmiotow macie w tym semestrze egzaminy? - ew. jak je zaliczyliscie :)
Zainteresowanych tematem zapraszam do dyskusji ;)
lista tematów
[z zycia studenta] SESJA strona 1 z 2
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
z czego masz?
bardzo ygorystyczne podejscie.
Ja staram aie w tym czasie jakos specjalnie nie zmieniac swojego zycia...
raczej ucze sie na biezaco, wiec przed sesja mam praktycznie tylko powtorke materialu...
Sporo masz tego.
Ja pamietam, ze bylam na GGiOS to na 1 sem. mialam tylko mat i chemie, gologie mialam z calosci po pierwszym roku, bio w ogóle na 1szym roku nie mialam.
teraz mam egzaminy z:
- technik ochrony srodowiska
- techniki cieplnej
- meterologii i klimatologii
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
mam 5 egzaminów : Dydaktyka , Filozofia religii , Historia filozofii w Polsce , KNS i historia filozofii późno starożytnej oraz wczesnośredniowiecznej:)
Nauka-hhmm tradycyjnie coś tam poczytam. Na KNS i historie filozofii w Polsce będę ewidentnie kuł a pozostałe...jakoś to będzie:)
Normalnie. Na ostatnią chwilę. Muszę przyznać, że ten pierwszy semestr wcale nie jest taki ciężki, jak bywa na innych kierunkach. Studiuje ochronę środowiska, gdzie trzeba być dobrym z przedmiotów ścisłych. Nie wspomnę o matematyce. Na szczęście mam mało egzaminów, bo zaledwie 3. Z czego te dwa sa w formie testowym. Dla mnie banał. Gorzej będzie z botaniką. Mam dodatkowe 3 przedmioty, które musze zaliczać. Więc nie jest tak źle. Meteorologia i klimatologia, hydrologia i botanika - właśnie z tych przedmiotów mam egzaminy. Poczekam, az spokojnie zaliczę ćwiczenia, a potem czas na intensywną naukę. Gorzej mają studenci prawa :D
BujajacaWoblokachh: Z jakich przedmiotow macie w tym semestrze egzaminy? - ew. jak je zaliczyliscie :)
meteo, chemia, hydrologia, informatyka, biologia- to te już zaliczylam. mam poprawy z matmy i botaniki. To już wszystkie przedmioty :) Nie wspomnę o wf.
BujajacaWoblokachh: Wielkimi krokami zbliza sie niezwykle kochany przez Nas okres zaliczen i egzaminow - SESJA, w ktorym Nasi wykladowcy beda sprawdzac z jakim efektem przyswoilismy wpajana Nam przez Nich wiedze...
wprost nie mogę się doczekać
jak zwykle wszystko na ostatnią noc..czyli pół roku w jedną noc poważnie, chociaż z jednego przedmiotu będę musiał dłużej czasu poświęcic
BujajacaWoblokachh: Macie jakies swoje sprawdzone sposoby na to by sie nauczyc i zdac wszystko za pierwszym razem, a moze idziecie na latwizne i juz przymierzacie sie do mozolnego pisania sciag?
zawsze mi zostaje jeden egzamin, bo nigdy mi się czegoś nie chce nauczyć a w tym roku zobaczymy, nie poddaje się nigdy
BujajacaWoblokachh: Z jakich przedmiotow macie w tym semestrze egzaminy? - ew. jak je zaliczyliscie :)
w tej sesji mam 4 egzaminy, plus dwa zaliczenia
egzaminy z żywienia ( ale na 75% będę zwolniony)
z genetyki, ekonomii . i paszoznawstwa
BujajacaWoblokachh: w ktorym Nasi wykladowcy beda sprawdzac z jakim efektem przyswoilismy wpajana Nam przez Nich wiedze...
Moi wykładowcy już zapowiedzieli, że dla wielu dojście do samego egzaminu będzie sukcesem
Zaliczać ćwiczenia. Akurat mój kierunek ma ten plus, że dobrze przygotowując się do zaliczenia ćwiczeń nie trzeba za dużo powtarzać przed samym egzaminem :) Ale jak to większość studenckiej braci ma...wszystko na ostatnią chwilę ;P
BujajacaWoblokachh: Macie jakies swoje sprawdzone sposoby na to by sie nauczyc i zdac wszystko za pierwszym razem, a moze idziecie na latwizne i juz przymierzacie sie do mozolnego pisania sciag?
Przeważnie czytałem. Ale zawszę idę z myślą, że jeśli nie teraz to na powtórce się uda ;) A jak już wykładowca za pierwszym razem nie wpisuję 2 to jest w ogóle super :)
Jeden Historia średniowiecza
ja oczywiście nie liczyłam zaliczeń, czyli przykładowo informatyka, geometria i tak dalej ;P
nie uczę się na bieżąco ;/
wykładów w ogóle nie ruszyłam od października, jedynie na ćwiczenia się uczę ;P
biochemia, biofizyka, fizjologia (to dopiero zajebisty przedmiot), immunologia. z biologii medycznej i histologii koło.
generalnie i ogólnie, uczę się w miarę na bieżąco, ale przed sesją, tydzień siedzenia w domu i dużo red bulla i żeń szenia.
BujajacaWoblokachh: Wielkimi krokami zbliza sie niezwykle kochany przez Nas okres zaliczen i egzaminow - SESJA, w ktorym Nasi wykladowcy beda sprawdzac z jakim efektem przyswoilismy wpajana Nam przez Nich wiedze...
Przestań -.-
No uczyć się..
Marketing, Prawo i Filozofia.
Prawa się cholernie boję.