Studia: jeżeli chodzi o grafikę komputerową
Moim zdaniem ta dziedzina kuleje jeśli chodzi o polską oświatę, czyż nie mam racji?
na pewno jest kilka uczelni które oferują specjalizację grafiki ale to szajs moim zdaniem
Tam zagadnienia graficzne (praktyczne) w grafice są raptem liźnięte
Czy nie lepiej więc poświęcić się i samodzielnie krztałcić w tej dziedzinie i z ludźmi którzy mają jakieś doświadczenie w tym fachu?
lista tematów
nie ma takiego kierunku GRAFIKA ?
darius & finlay - destination (michael mind remix)
play & win - slow motion
play & win - slow motion
Jest chyba w Warszawie jakaś prywatna szkoła, która ma grafikę. Jednak tak jak mówisz, na pewno nauczenie pozostawia wiele do życzenia.
Poza tym tak jest w większości uczelni. Ja jako student uczelni technicznej doskonale widzę, jakich rzeczy się uczę i co jest potrzebne, a co w ogóle się w przyszłości nie przyda. W każdym razie wszystko Ciebie kształtuje i rozwija. Tak to jest z kierunkami komputerowymi / pokrewnymi / technicznymi - trzeba też włożyć odrobinę "siebie", a nie liczyć, że wszystkiego Ciebie nauczą tak jak w liceum, czy w gimnazjum. :-)
Taka moja opinia.
Pozdrawiam.
u nas w kielcach mamy stusia graficzne (i komputerowe i warsztatowe).
z tymze moim zdaniem warsztatowe na lepszym poziomie...
Sylwan01: Czy nie lepiej więc poświęcić się i samodzielnie krztałcić w tej dziedzinie i z ludźmi którzy mają jakieś doświadczenie w tym fachu?
zacznijmy od tego że grafik komputerowy to już starość i nie ma szans na pracę tak jak informatyk, może się co najwyżej ,,cmoknąć'' po prostu na te dwa zawody trzeba umieć o wiele więcej niż się przypuszcza...ponad to graficy i informatycy już przepełnili rynek pracowniczy o i tyle...