ziom9977
ziom9977
  9 grudnia 2008 (pierwszy post)

jak sie uczycie zeby cos zapamiętac ? zeby wam weszlo do glowy ?
slyszalem zeby zjesc troche czekolady przed nauką ale nie wiem czy cos to daje :/

kasia90PL
kasia90PL
  9 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak sie uczycie zeby cos zapamiętac ? zeby wam weszlo do glowy ? slyszalem zeby zjesc troche czekolady przed nauką ale nie wiem czy cos to daje :/

Wątpię żeby czekolada coś dała, niby rzucie gumy pomaga daje tam ileś %, z tego co wiem to najlepiej się uczyć poprzez zaznaczanie kolorami tekstu tak lepiej wchodzi.
rud4658
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
rud4658
  9 grudnia 2008
wymyślalam rymowanki, spiewam, łaże po pokaju, rysuję mapki myslowe...
oj dużo tego;)
http://www.photoblog.pl/rudx/
mój Ci on :D

Aż tak nauczyć się modlić, że nie będzie już nam potrzebna modlitwa. Że modlitwą stanie się każdy nasz oddech, każde westchnienie, każda myśl, każda praca, każdy uczynek, każdy uśmiech...
Dzumior
Dzumior
  9 grudnia 2008

Daje tylko zalezy jak sie uczyc przed kompem czy skupiony albo w tle muzyka
Najlepiej przeczytac 1x calosc zrobic przerwe 30 minut i znowu w taki sposob wiecej sie nauczysz niz kuc na pamiec 3h non stop

kasia90PL
kasia90PL
  9 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Daje tylko zalezy jak sie uczyc przed kompem czy skupiony albo w tle muzyka Najlepiej przeczytac 1x calosc zrobic przerwe 30 minut i znowu w taki sposob wiecej sie nauczysz niz kuc na pamiec 3h non stop

ja jak bym miała raz przeczytać i zrobić sobie przerwę 30 min to bym już potem do tego nie wróciła
justisssia
justisssia
  9 grudnia 2008

Na skojarzenia.

I przerwy też sobie robię ;)

A poza tym zanim zacznę muszę sobie w sobie zbudować przekonanie, że się nauczę, mam chęć i to zrobię, bo jak siadam z przekonaniem że nic nie załapię, to naprawdę nie załapię ..

XxPaaaUliiiNkAxX
XxPaaaUliiiNkAxX
  9 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: slyszalem zeby zjesc troche czekolady przed nauką

masz więcej energii... podobno...:P

Ja robię notatki wcześniej... niektórzy mi mówia ze tylko trace czas...ale mi to duzo daje....:)
ShelbyGT500Michal
Reputacja: 3 | BluzgometrTM: 76
ShelbyGT500Michal
  9 grudnia 2008

godzina 23 - czytam zeszyt
godzina 23,30 przerwa
godzina 23,45 - czytam drugi raz
godzina 0,10 - przerwa
godzina 0,20 czytam trzeci raz
godzina 0,45 pod prysznic
godzina 1 ide spać

przed snem mózg jest nastawiony na zapamiętywanie, dlatego lepiej się wieczorem, w nocy uczyć i sobie rano pospać, niż rano przed szkołą bo się zapomina,

Ja tu zrobię Meksyk.

denatka
denatka
  9 grudnia 2008
ShelbyGT500Michal
ShelbyGT500Michal: przed snem mózg jest nastawiony na zapamiętywanie, dlatego lepiej się wieczorem, w nocy uczyć i sobie rano pospać, niż rano przed szkołą bo się zapomina,

To nie zawsze się sprawdza. :D czasami człowiek jest wykończony do granic możliwość po całym dniu. Nie raz uczę się np słowek cły dzien, chodze po domu, śpiewam, czytam w rytm szybkiej muzyki i malo zapamiętam. Ostatnio nie uczyłam się wieczorem, bo nie miałam czasu, otrwarłam zeszyt 5 minut przed klasówką i dostałam 5.:wtf:

Kwestia systematycznego uczenia się.:tak:
bartek6000
bartek6000
  9 grudnia 2008

Nie mam jakiegoś specjalnego planu na nauke.. ;D

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  9 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: czy cos to daje :/

daję :tak:

Konto usunięte
Konto usunięte: ak sie uczycie zeby cos zapamiętac ?

czytam i ucze się kluczowych słów
...Ignorance is bliss...
ShelbyGT500Michal
Reputacja: 3 | BluzgometrTM: 76
ShelbyGT500Michal
  9 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: To nie zawsze się sprawdza.

ale u mnie się musi sprawdzać, kończę o 18 szkołe, czasem 19, więc nie mam kiedy indziej czasu na naukę :lol:

Ja tu zrobię Meksyk.

smielaq89
smielaq89
  9 grudnia 2008

Każdy ma swój sposób, każdy jest inny.. nie ma nic uniwersalnego.

ewelinka10101
ewelinka10101
  9 grudnia 2008

najczęściej wypisuję sobie najważniejsze rzeczy na kartce bo takie latanie po całej książce i wybieranie tego co jest ważne mnie rozprasza... a jeśli za dużo byloby przepisywania to podkreślam, ołówkiem albo kolorem...

IMAGINATION0093
IMAGINATION0093
  9 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak sie uczycie zeby cos zapamiętac ? zeby wam weszlo do glowy ?

ja sobie kilka razy powtarzam, a jak mi sie nie chce to robie małe pomoce naukowe xD

Konto usunięte
Konto usunięte: slyszalem zeby zjesc troche czekolady przed nauką ale nie wiem czy cos to daje :/

nie wiem, nie probowalam i nie mam zamiaru
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.