ewelinka10101
ewelinka10101
  2 grudnia 2008 (pierwszy post)

Kurde... Moja podstawówka i gimnazjum zrobiła mi wielką krzywdę... Nie miałam angola :/ a teraz nie daję rady... ehh...

Moje zadanie - napisać dialog (rozmowa telefoniczna), chcę zamówić bilety na koncert, musi być coś dotyczącego ceny biletów w zależności od miejsca... Napisałam ale nie wiem czy dobrze, poprawcie błędy, może coś dodajcie...

-Good morning. Can I help?
-I'd like to book four tickets for Madonna concert on 20 December. Two adults and two children.
-Prices of seats nearby the stage is $60 for adults, $50 for children. Price of different seats is $40 for all.
-I'd like seats for $40.
-OK. That will be $160. Can I have your card number?
-Yes. 456575758
-What's the expiry date?
-31 December
-Can I have your address?
- (i tu mi coś podrzućcie ;) )
-Thanks. The tickets will be next week.
-OK. Thank you.

Z góry dzięki ;)

xXxblondixXxxx
xXxblondixXxxx
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: -I'd like to book four tickets for Madonna concert on 20 December

Napisałabym chyba samo I
SkazanaNaBana
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
SkazanaNaBana
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Can I help?

Can I help you?

Konto usunięte
Konto usunięte: nearby

:woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: is

are

Konto usunięte
Konto usunięte: different

other
ewelinka10101
ewelinka10101
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Napisałabym chyba samo I

to akurat chyba jest dobrze I'd bo tak w książce było ;)
dibx
dibx
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Can I help

What can i help you?

Konto usunięte
Konto usunięte: on 20 December.

20th of December

Konto usunięte
Konto usunięte: I'd like seats for $40.

I'd like to get seats for $40

Konto usunięte
Konto usunięte: (i tu mi coś podrzućcie ;) )

8 Bervick House Willam O'Brien Street, Wilton co. Limerick

Konto usunięte
Konto usunięte: The tickets will be next week.

Tickets will be avaible on the next week.

Nie jestem pewien :P
ewelinka10101
ewelinka10101
  2 grudnia 2008
SkazanaNaBana
SkazanaNaBana: ewelinka10101: nearby

nearby to w pobliżu, chodziło mi że te miejsca są blisko sceny, nie wiedziałam jak napisać...
agniesiaO3
agniesiaO3
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Moja podstawówka i gimnazjum zrobiła mi wielką krzywdę... Nie miałam angola

poważnie??? w gimnazjum też nie mialaś????
ewelinka10101
ewelinka10101
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: poważnie??? w gimnazjum też nie mialaś????

w gimnazjum miałam tylko przez rok, jedną godzinę w tygodniu... a teraz mam angielski na takim poziomie jak ludzie którzy mieli od podstawówki...
agniesiaO3
agniesiaO3
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: w gimnazjum miałam tylko przez rok, jedną godzinę w tygodniu... a teraz mam angielski na takim poziomie jak ludzie którzy mieli od podstawówki...

ostro... współczuję myślałam ze we wszystkich gimnazjach angielski jest obowiązkowy i to 3 godziny w tyg. hm tak myślałam. mam nadzieję że jakoś sobie poradzisz powodzenia!
ewelinka10101
ewelinka10101
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ostro... współczuję myślałam ze we wszystkich gimnazjach angielski jest obowiązkowy i to 3 godziny w tyg. hm tak myślałam. mam nadzieję że jakoś sobie poradzisz powodzenia!

no jak widać nie we wszystkich... Jest ciężko ale mam nadzieję że dam sobie radę ;) dzięki ;)
Paulinessa16
Paulinessa16
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to akurat chyba jest dobrze I'd bo tak w książce było ;)

Dobrze. :tak:

Mozesz jeszcze zakonczyc dialog zdaniem :- You're welcome.

:)
Paulinessa16
Paulinessa16
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: OK. Thank you.

A moze: OK. Thank you very much. :)
denatka
denatka
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ostro... współczuję myślałam ze we wszystkich gimnazjach angielski jest obowiązkowy i to 3 godziny w tyg

Żle myslałaś. Ja od 3 klasy podstawówki uczyłam się tylko jezyka niemieckiego, w technikum doszedł mi angielski. Też mam problemy, ponieważ wszyscy w grupie mieli już angielski, i poprzeczka ustawiona jest wysoko.
P000f
P000f
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Tickets will be avaible on the next week.

No nie jesteś pewien..

avaible -> available -> dostępne/dostępny

Jak już coś to zdanie powinno poprawnie brzmieć: TICKETS WILL BE AVAILABLE ON NEXT WEEK. Bez THE.

Konto usunięte
Konto usunięte: I'd like to book four tickets for Madonna concert on 20 December.

I'D LIKE TO BOOK FOUR TICKETS FOR MADONNA'S CONCERT ON 20th OF DECEMBER

Jak na kogoś kto nie miał styczności z Angielskim, bardzo dobrze Ci idzie.
ewelinka10101
ewelinka10101
  2 grudnia 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak już coś to zdanie powinno poprawnie brzmieć: TICKETS WILL BE AVAILABLE ON NEXT WEEK. Bez THE.

sorki, zapomniałam napisać że to miało znaczyć że bilety będą wysłane za tydzień (w tym zadaniu były pewne wyznaczniki) czyli tak jak napisałaś będzie dobrze?

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak na kogoś kto nie miał styczności z Angielskim, bardzo dobrze Ci idzie.

dzięki, staram się ;) aż z tego strachu przed tym że będę tak do tyłu w liceum, nawet w wakacje uczyłam się trochę na własną rękę, w domu, z jakichś książek siostry ciotecznej ;p
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.