witam mam pytanie jaka będzie odpowiedz i obliczenia do zadania:
a) torbka kosztowała 140zł. Jaka jest cena torebki po obniżce o 35%?
lista tematów
matematyka
Podobne zadanie napisalas na Hyde. Przeciez te zadania sa banalnie proste, a jak nie umiesz ich obliczyc to przeczytaj podrecznik od matematyki, tam na pewno bedzie
no dokladnie
no dokladnie
Konto usunięte: sekswubikacji:
140 to 135 %x to 100 %a nie jednak będzie140zł to 100%x to 100% - 35% =65%wtedy x=140*65/100wychodzi równe 91.
ona moze tez sie pomylic nawet w tak prostym zadaniu... moze jest slaba z matmy i tyle... nie trzeba od razu gadac ze wstyd o to pytac...kazdemu moze sie zdarzyc...
nie wiem czy masz jakies waty do mnie czy obok mnie. zle cytujesz i nie wiem za bardzo o co ci chodzi.
jesli chodzi o to gadanie że zenada z takimi pytaniami. no coz, zawsze trzeba chociaz sprobowac pomyslec samemu, ale widac ze połowie ludziom z tego działu się myslec nie chce i czekaja az ktos zrobi to za nich. nie ukrywam ze nie robią krzywdy innym tylko samym sobie bo matura czeka każdego.
a jak ktos uwaza za załosne takie zachowanie innych nie musi tutaj wchodzić i nabijać
takie jest moje zdanie. a jesli chodzi o te banalne zadania lubie sobie porozwiązywać, przynajmniej się sprawdzę czy pamietam coś z podstawówki