Przerabialiśmy Ks. Hioba... No i mamy odpowiedziec na pyt:
Jaki jest sens cierpienia uderzającego w ludzi prawych, dobrych, wierzących i uczciwych?
Nie mam pojęcia dlaczego właśnie takich ludzi spotyka cierpienie, macie jakieś pomysły o czym moge napisac?
Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku ;)
lista tematów
polski-zadanie ( ks. Hioba)
Konto usunięte: Jaki jest sens cierpienia uderzającego w ludzi prawych, dobrych, wierzących i uczciwych?
Hiob szuka wyjaśnienia prawdy, tajemnicy cierpienia niezawinionego. Bóg wystawił go na próbę, przez co chciał udowodnić diabłu, że Hiob pomimo bólu, cierpienia, krzywdy nadal będzie przy nim trwał, nadal będzie go czcił, miłował, był jego gorliwym wyznawcom. Opowieść o dramatycznym losie i zmaganiach tytułowego bohatera jest najbardziej uniwersalną Księgą Biblii, każdy z nas jest w stanie znaleźć tam odzwierciedlenie swojej sytuacji. Hiob uczy nas pokory, trwania przy pierwotnych założeniach, ufności. Bóg często wystawia nas na próby, pomimo naszych niezawinionych czynów, pokazuje, ze nam ufa - że pomimo klęsk, pomimo okrutności nadal będziemy mocni w wierze, w swoich dotychczasowych przekonaniach.
nie przepisuj słowo w słowo, błagam...
dobry dzień dziś mam.
po pierwsze bezsensowne sa TWOJE wypowiedzi....
chyba mam prawo oczekiwac pomocy? czy ja w ogóle prosilam o napisanie mi calego zadania? ps. jak nie wiesz od czego jest to forum azpraszam do przeczytania w koncu REGULAMINU!
@bree92:
dzieki za pomoc...napewo nie przepisze slowo w slowo bo to nie moj styl pisania ale dzieki tobie wiem o czym napisac xD wielkie dzieki ;)
no to powinnaś wiedzieć
Konto usunięte: Hiob szuka wyjaśnienia prawdy, tajemnicy cierpienia niezawinionego. Bóg wystawił go na próbę, przez co chciał udowodnić diabłu, że Hiob pomimo bólu, cierpienia, krzywdy nadal będzie przy nim trwał, nadal będzie go czcił, miłował, był jego gorliwym wyznawcom. Opowieść o dramatycznym losie i zmaganiach tytułowego bohatera jest najbardziej uniwersalną Księgą Biblii, każdy z nas jest w stanie znaleźć tam odzwierciedlenie swojej sytuacji. Hiob uczy nas pokory, trwania przy pierwotnych założeniach, ufności. Bóg często wystawia nas na próby, pomimo naszych niezawinionych czynów, pokazuje, ze nam ufa - że pomimo klęsk, pomimo okrutności nadal będziemy mocni w wierze, w swoich dotychczasowych przekonaniach.nie przepisuj słowo w słowo, błagam...
dobry dzień dziś mam.
dobry dzień dobrym dniem ale żeby gotowca robić
...Ignorance is bliss...
Konto usunięte: Przerabialiśmy Ks. Hioba... No i mamy odpowiedziec na pyt:
Jaki jest sens cierpienia uderzającego w ludzi prawych, dobrych, wierzących i uczciwych?
Nie mam pojęcia dlaczego właśnie takich ludzi spotyka cierpienie, macie jakieś pomysły o czym moge napisac?
cierpienie jest wpisane w życie KAŻDEGO człowieka,tak jest i tyle. Bez cierpienia życia byłoby nudne,a tak to mamy tak pół na pół.Poza tym cierpienie uszlachetnia.Przynajmniej tak nam mówiła prof. tydzień temu,bo też to przerabiałam