Hej mam pytanie, czy ktoś mi poda jakiś fajny i prosty program do edycji lub tworzenia własnej grafiki ?
Grafik
gimp to lipton polecam adobe photoshop, lightroom, jak te programy ogarniesz to zrobisz wszystko a ten gimp to może jest dobry dla amatorów
Właśnie nie chce Gimpa bo robiłam to dawno temu w szkole i mnie nie zachwycił. Właśnie widziałam Adobe Photoshop, ale znalazłam jeszcze lepszy Adobe Photoshop CCC - ma duzo aby sie w nim pobawic :)
tylko gimp, strasznie szybki, przyjazny interface + gimp plugin pack + abr2gbr converter do pędzli i nie ma nic lepszego
co do grafiki 3d : blender, maya, pov ray (klepanie kodu), lightwave3d ale to wyższa szkoła jazdy
generalnie Photoshop jest przereklamowanym albo ja mam za dużą wiedze :D
Z bibliotek programistycznych to chyba tylko Cairo, OpenGL , ImageMagic, libPng, libJPEG
PROSTE = ZALEŻY ILE KTO MA OLEJU W GŁOWIE,
A widziałem w PAINCIE Dzieła sztuki :D tak właśnie w paincie :D, tylko to naprawdę trzeba mieć czas, talent i anielską cierpliwość,
koleżance polecam na początek poczytać coś a teorii koloru i wzornictwie bez tego grafika to jak kocia muzyka i nie ważne w czym będzie robiona, jak nie umiesz zawsze wyjdzie lipa:D pozdro 666 ave \m/ ^V^ \m/