chicel
chicel
  20 maja 2014 (pierwszy post)

Witam,, zakupiłem sobie kabele do samochodu Vag-K+CAN i nie mogę zainstalować go :( dawałem wyszukiwanie automatyczne online znajdywało lecz wyskakuje to:

gdy pobiorę sterowniki ze strony producenta i podaje lokalizacje to owszem wie że to sterownik od tego lecz to samo wyskakuje co na zdjęciu powyżej, wyłączałem antywirusa, restartowałem komputer :( nie mam już pomysłu :( dla tego kto mi pomoże i to zrobię - nagroda :)

chicel
chicel
  20 maja 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam,, zakupiłem sobie kabelek do samochodu Vag-K+CAN i nie mogę zainstalować go :( dawałem wyszukiwanie automatyczne online znajdywało lecz wyskakuje to: gdy pobiorę sterowniki ze strony producenta i podaje lokalizacje to owszem wie że to sterownik od tego lecz to samo wyskakuje co na zdjęciu powyżej, wyłączałem antywirusa, restartowałem komputer :( nie mam już pomysłu :( dla tego kto mi pomoże i to zrobię - nagroda :)

System to windows 7 x64
raugi
Reputacja: 17 | BluzgometrTM: 17
raugi
  21 maja 2014

spoko, ostatnio miałem ten sam problem na kompie ale obczaiłem to, a więc, pierwsze co zrób to wejdź w menedżer urządzeń i pousuwaj wszystkie sterowniki do USB, bez wyjątków, następnie zrestartuj system(komp sam wykryje sterowniki i je zainstaluje) i zainstaluj ten sterownik jeszcze raz...

Jacek80
Jacek80
  22 maja 2014

spróbuj tego sterownika http://www.ftdichip.com/Drivers/CDM/CDM%20v2.10.00%20WHQL%20Certified.zip

GRADEK83
GRADEK83
  22 maja 2014

Dokonaj aktualizacji systemu windows

chicel
chicel
  22 maja 2014
Jacek80
Jacek80: spróbuj tego sterownika http://www.ftdichip.com/Drivers/CDM/CDM%20v2.10.00%20WHQL%20Certified.zip

właśnie tego też próbowałem :( i nic cały czas wyskakuje USB Serial converter odmowa dostępu :( dodam że poprzednio miałem zainstalowany kabel Vag OBDII i śmigał, niby go odinstalowałem ale widocznie coś blokuje, przekładanie kabla do innego USB nie pomaga, zaraz spróbujęodinstalować wszystkie USB bez wyjątku
chicel
chicel
  22 maja 2014
raugi
raugi: spoko, ostatnio miałem ten sam problem na kompie ale obczaiłem to, a więc, pierwsze co zrób to wejdź w menedżer urządzeń i pousuwaj wszystkie sterowniki do USB, bez wyjątków, następnie zrestartuj system(komp sam wykryje sterowniki i je zainstaluje) i zainstaluj ten sterownik jeszcze raz...

sterowników nie dało się odinstalować dopóki nie wyłączyłem urządzeń, niby odinstalowało, lecz po ponownym uruchomieniu kompa nie pobrał nowych, tak jakby miał zainstalowane już, i nadal jest USB Serial Converter który zaznaczyłem na zdjęciu, a u góry właśnie kabelek który mnie interesuje do zainstalowania, brak mi słów już do tego, coś blokuje :( podejrzewam że trzeba jakoś wypieprzyć USB Serial Converter tylko jak ? :(:(:( zostało mi mało czasu, jak tego nie zrobię to odeślę kabel bo po co mi - nie bede specjalnie od nowa stawiał systemu dla kabelka ....
GRADEK83
GRADEK83
  23 maja 2014

Sprawdź na innym komputerze albo laptopie o ile masz taką możliwość.

Konto usunięte
Konto usunięte: Vag-K+CAN
Problemem może być też antywirus który może blokować ci urządzenie . Jakiego masz antywirusa ?
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1198450.html
chicel
chicel
  23 maja 2014

antywirusa mam AVAST internet security, nie wiem czy ktoś mi pozwoli bo w plikach z tym sterownikiem znajduje wirusa, potem ktoś powie że z wirusem przyszedłem.:/

chicel
chicel
  23 maja 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: raugi: spoko, ostatnio miałem ten sam problem na kompie ale obczaiłem to, a więc, pierwsze co zrób to wejdź w menedżer urządzeń i pousuwaj wszystkie sterowniki do USB, bez wyjątków, następnie zrestartuj system(komp sam wykryje sterowniki i je zainstaluje) i zainstaluj ten sterownik jeszcze raz... sterowników nie dało się odinstalować dopóki nie wyłączyłem urządzeń, niby odinstalowało, lecz po ponownym uruchomieniu kompa nie pobrał nowych, tak jakby miał zainstalowane już, i nadal jest USB Serial Converter który zaznaczyłem na zdjęciu, a u góry właśnie kabelek który mnie interesuje do zainstalowania, brak mi słów już do tego, coś blokuje :( podejrzewam że trzeba jakoś wypieprzyć USB Serial Converter tylko jak ? :(:(:( zostało mi mało czasu, jak tego nie zrobię to odeślę kabel bo po co mi - nie bede specjalnie od nowa stawiał systemu dla kabelka ....

chicel
chicel
  30 maja 2014

poradziłem sobie z instalacją sterownika, otóż problem nie wiem w czym tkwi bo nawet aparatu fotograficznego nie mogę zainstalować, ale wpadłem na dość nudny sposób a mianowicie uruchamianie systemu w trybie awaryjnym, zainstalowanie sterownika, i ponowne uruchomienie systemu ale już w normalnym trybie pracy :) jedyny sposób który u mnie działa :)
więc nie wiem co teraz ? do żadnego sprzętu nie można zainstalować sterowników, a jak odinstalować wszystkie wejścia USB ? ?

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.