Witam,, zakupiłem sobie kabele do samochodu Vag-K+CAN i nie mogę zainstalować go :( dawałem wyszukiwanie automatyczne online znajdywało lecz wyskakuje to:
gdy pobiorę sterowniki ze strony producenta i podaje lokalizacje to owszem wie że to sterownik od tego lecz to samo wyskakuje co na zdjęciu powyżej, wyłączałem antywirusa, restartowałem komputer :( nie mam już pomysłu :( dla tego kto mi pomoże i to zrobię - nagroda :)
Problem z instalacją sterownika :(
System to windows 7 x64
spoko, ostatnio miałem ten sam problem na kompie ale obczaiłem to, a więc, pierwsze co zrób to wejdź w menedżer urządzeń i pousuwaj wszystkie sterowniki do USB, bez wyjątków, następnie zrestartuj system(komp sam wykryje sterowniki i je zainstaluje) i zainstaluj ten sterownik jeszcze raz...
właśnie tego też próbowałem :( i nic cały czas wyskakuje USB Serial converter odmowa dostępu :( dodam że poprzednio miałem zainstalowany kabel Vag OBDII i śmigał, niby go odinstalowałem ale widocznie coś blokuje, przekładanie kabla do innego USB nie pomaga, zaraz spróbujęodinstalować wszystkie USB bez wyjątku
sterowników nie dało się odinstalować dopóki nie wyłączyłem urządzeń, niby odinstalowało, lecz po ponownym uruchomieniu kompa nie pobrał nowych, tak jakby miał zainstalowane już, i nadal jest USB Serial Converter który zaznaczyłem na zdjęciu, a u góry właśnie kabelek który mnie interesuje do zainstalowania, brak mi słów już do tego, coś blokuje :( podejrzewam że trzeba jakoś wypieprzyć USB Serial Converter tylko jak ? :(:(:( zostało mi mało czasu, jak tego nie zrobię to odeślę kabel bo po co mi - nie bede specjalnie od nowa stawiał systemu dla kabelka ....
Sprawdź na innym komputerze albo laptopie o ile masz taką możliwość.
Problemem może być też antywirus który może blokować ci urządzenie . Jakiego masz antywirusa ?http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1198450.html
antywirusa mam AVAST internet security, nie wiem czy ktoś mi pozwoli bo w plikach z tym sterownikiem znajduje wirusa, potem ktoś powie że z wirusem przyszedłem.:/
poradziłem sobie z instalacją sterownika, otóż problem nie wiem w czym tkwi bo nawet aparatu fotograficznego nie mogę zainstalować, ale wpadłem na dość nudny sposób a mianowicie uruchamianie systemu w trybie awaryjnym, zainstalowanie sterownika, i ponowne uruchomienie systemu ale już w normalnym trybie pracy :) jedyny sposób który u mnie działa :)
więc nie wiem co teraz ? do żadnego sprzętu nie można zainstalować sterowników, a jak odinstalować wszystkie wejścia USB ? ?