Witam mam problem, na początku crashowała mi się przeglądarka co myślałem jest zwykłym jakimś objawem. W chromie wyskakuje niebieska strona z komunikatem "nie dobrze" i z tą smutna buzią pisząc, że błąd podczas ładowania strony SPOKO. Mozilia w ogóle crasha łapie i wyłącza się, Shockwave player przy odtwarzaniu "jutuba" łapie crasha. Stwierdziłem, że wgram system na nowo. Przy instalacji wyskoczył błąd, że nie ma odpowiednich plików, ok wziąłem inny jakiś chyba gdzieś XP miałem starego od laptopa poprzedniego, przy nim w ogóle blue screen wyskoczył. No ale cóż udało się wrzucić win 8 znów. Po odświeżeniu systemu formacie wszystkich dysków dalej są te problemy. Crashowanie, errory i laptop się wyłącza/resetuje. Wie ktoś o co może mu chodzić? zaczęło się to albo gdy próbowałem wrzucić sterowniki do touch pada i przypadkowo wrzuciłem 2 na raz ale potem usunąłem jeden program ponieważ producent udostępnił 2 rodzaje i nie wiedziałem który. Albo w momencie zainstalowania kasperskiego. Mniej więcej w tych okolicach to zaczęło występować. Dziwi mnie jednak fakt, że po formacie występują dalej takie objawy. Czy to jakaś awaria laptopa? nie wygląda. Czasem jeszcze na facebooku wyskakują jakieś artefakty. Myślałem, że to takie jak w przypadku awarii karty graficznej ale występują one tylko w obszarze tablicy i znajomych a na górnym pasku nie ma nic zupełnie, czyli jakby problem z wtyczką, ale, że po formacie nic to nie dało ? Proszę o pomoc bo już sam nie wiem co to może być.
Jeszcze błahy szczegół laptop model aspire v3-571G. Laptop jest "młody" i nie wiem czy to jakiś mało znaczący problem czy oddać go na gwarancję?
Problem z laptopem strona 1 z 2
no właśnie nie bardzo mam taką możliwość w ogóle on cały jest w środku taka farbą pokryty. Na wypadek gdybym palce pchał na niej odciski zostają i później nie wezmą mi na gwarancję.
Crahsowanie się systemu może niby wskazywać na jakąś poważniejszą awarie ale te objawy pozostałe są tak śmieszne. W niczym innym się nie dzieją żadne problemy tylko z YT czy fb i od razu laptop wariuje i nie wiem o co mu może chodzić.
Jak coś ma zamiar się dziać to myszka łapie "laga" jakby ; D tzn. jak jest się na stronie i powiedzmy że w okienku YT zmienia się w rączkę i zmieni się w tą rączke a później się już nie zmieni na strzałkę i już wtedy wiem że zaraz jakiś crash np. shockwave playera lub przeglądarki poleci ; /
https://dl.dropboxusercontent.com/u/85535973/Bez%C2%A0tytu%C5%82u.png
Oczywiście już jakiś lag i nie mogę dodać w obrazie. Co do dysku może to i jego wina skoro miałem problem z formatem, dokładnie wyskakiwał mi błąd brak dostępu lub potrzebnych danych. za każdym razem.
Plus ogólnie system chodzi niestabilnie. Dopiero co po formacie jest jeden dzień i używałem go hmm z 5-6 godzin w przeciągu 2 dni i w tym czasie z 10 blue screenów crashów przeglądarki itp itd. Ogólnie nawet jeśli system działa to wszystko się zawiesza prawie ciągle.
Artefakty na FB. Nie wiem w sumie jak inaczej to nazwać te czarne kreski które są na tablicy.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/85535973/Bez%C2%A0tytu%C5%82u2.png
dysk wyglada na ok
z tego co piszesz to moze byc cos nie tak z karta graficzna
sprawdz temperatury np w programie hwmonitor
tak jak Ci mowilem zacznij od sprawdzenia pamieci, najwieksze prawdopodobienstwo i najlatwiejsze do sprawdzenia, jak nie to wtedy mozna kombinowac chociaz przypuszczam ze to jest problemem
przecież może sprawdzić to przez windows w cmd
Jak laptop ma więcej niż dwa lata to może być nawet procesor. zasilacz ciągle oryginalny?
Albo panowie Wirus, Mój Kumpel też miał taki problem tylko że z Lenovo i zrobił skan kompa i wykryło 3 trojany i 5 robaczków, usunął to wszystko i mu śmiga, z tego co mi mówił.
Spróbuj z Tym skanem może pomoże.
Memtest86 z płytki na ram, MHDD i zrobić skan dysku. Co i jak zrobić znajdziesz na necie. Możliwe przegrzanie chipsetu/vga. Jeśli tak będzie to lepiej zanieść na gwarancję/kupić nowego a tego sprzedać. Reballing jest cholernie drogi, a nie daje stuprocentowej pewności, że podziała dłużej niż pół roku. Ściągnij OCCT, zrób stability test na pół godziny + na samo GPU:3D pół godziny.
przeciez mowil ze robil formata
czesto sie nie sprawdza
jak najbardziej
bla bla bla jak to tu czy tam to mi sie plakac chce , pierwsze rzecz jezeli masz problem po instalacji win , to moze zaktualizuj biosa ,MHDD jest do recovery a co diagnostyka wyswietli to bla bla bla dysk jest dobry, ja bym sie doczepil do biosa aktalizacja biosa + update po instaliacji win (jezli 7 to omin aktalke z koncem 033 ) sry za bledy ale na fazie jestem malej alocha i powodzenia jak co to pw
To jest nie miłość do muzyki, to jest pasja wychodząca poza upodobanie i poza hobby, to jest droga życia. Muzyka jest esencją mojego życia