chodzi mi zeby gry na max detalach chodzilly przez 2014 /15 ktore bede wydawane
\
jesli ktos sie zna prosze o propozycje zestawow kompow ?
lista tematów
CZESC chce kupic kompa pod gry fundusz max 3500 zl z monitorem strona 2 z 2
jak ty chcesz grać w 2014/15 roku w najnowsze gry i to w dodatku na max detalach to 3500zł nie wystarczy, obstawiam że kwota, którą musiałbyś wydać to jakieś 13000zł :) to nie bujda, to czyste realia, z którymi niestety trzeba się pogodzić, zwłaszcza, że branża sprzętu komputerowego to branża, która rozwija się najszybciej na świecie...
Ale zaszalałeś 13000zł przesada
to dlatego ostatnie serie kart graficznych to zmiana cyferki z przodu?
milion. jak pojawią sie pierwsze porty z konsol to bedzie mniej wiecej wiadomo o co chodzi. lepiej zabrac od kwoty pc ok 600zł, odłożyć za rok grafikę sprzedac i kupić coś lepszego.
Konto usunięte: raugi: sprzętu komputerowego to branża, która rozwija się najszybciej na świecie... to dlatego ostatnie serie kart graficznych to zmiana cyferki z przodu? raugi: musiałbyś wydać to jakieś 13000zł :) milion. jak pojawią sie pierwsze porty z konsol to bedzie mniej wiecej wiadomo o co chodzi. lepiej zabrac od kwoty pc ok 600zł, odłożyć za rok grafikę sprzedac i kupić coś lepszego.
to teraz sobie policz: karta graficzna : ok. 3000zł
dysk ssd + drugi hdd to już masz jakieś 2000zł
monitor tak myśle im większy tym lepszy niech będzie 2000zł
już masz 7 k do tego dochodzi : obudowa, pamięci ram, zasilacz, oczywiście płyta główna, druga karta graficzna by się przydała, jeśli ktoś chce grać np. w full hd, no tak procesora nie wliczyłem jeszcze :) i teraz sobie to wszystko policzcie i nawet mnie nie denerwujcie :)
Złożyłem kompa w czerwcu za 2800zl. Wszystkie gry smigaja na full. Poźniej kwestia wymiana karty graficznej. Po co komputer za 13000 ? :ironia:
a kto normalny wkłada tytana, kupisz teraz gtx 770 za rok dwa sprzedaszd kupisz 8xx/9xx wydasz mniej niz 3k wydajność wyższa niż jakbyś kupił tytna:) na cholere dysk ssd? wyjaśnij mi sensowność zakupu dysku za ok 400zł(jakie 2k? chcesz 1tb ssd? serio?) aby przyśpieszyć ładowanie systemu o 10s? bo w grach 2 fps wiecej tak bardzo opłacalne:)
a co złego w 23'? i zwykłym monitorze za 600zł? od razu musi być eizo?
do 300zł
do 300zł za 8gb
ok 250zł
do niekręconego procka wystarczy taka do 200zł, bo nawet nie wiem jak wykorzystać możliwości tych droższych:)
:O wyjaśnij mi sensowność zakupu drugiej karty graficznej na przykładach realnych. masz świadomość ze dwie karty daja max 1,5 wydajności obu łącznie? poza tym wiele gier jest niekompatybilna z crosfire\sli do fhd to wystarczy większośc kart graficznych za około 600zł:)
a ty nie wprowadzaj ludzi w bład, bo zerowe masz pojęcie o technologi