chodzi mi zeby gry na max detalach chodzilly przez 2014 /15 ktore bede wydawane
\
jesli ktos sie zna prosze o propozycje zestawow kompow ?
CZESC chce kupic kompa pod gry fundusz max 3500 zl z monitorem strona 1 z 2
ja na swieta kuopiłem sobie taki sprzecik http://allegro.pl/gamer-x8-fx-8320-8x4-00-2tb-16gb-ati-r7-260x-usb3-i3823036639.html smiga rewelacja gram w nowego coda na ful detalach i tani fakt zmien zasilacz bo ten co jest to masakra
porównałem sobie komponenty z moim kompem za 2.5k
karta graficzna 30% gorsza.
procesor... 61%
fakt, ze u Ciebie jest dysk 2TB, ale z kolei tez ram CL 11 to też raczej szału nie robi.
morele.net
poważnie lepiej samemu skrecić kompa i mieć nie dość, że w kieszeni kilka stowek wiecej to jeszcze można skrecić dużo lepszy komputer niz oferuja na allegro. Nikt tego za darmo nie robi :)
stary gtx wygrywa z twoja karta co kupilesi tak samo procesorintel core i5 3750 wygrywa z twoim ''osmiordzeniowcem''
http://pclab.pl/art51730-3.html
AMD nie wyda już dobrych procków. Niby w BF4 pokazują swoją "ukrytą moc", ale i tak nie dorównują nawet i5.
260x to odpowiednik GTX'a 650
buda w której cieplej niż bez niej zasilacz który rozwali całą resztę. spoko zestawik. kod taki zaawansowany graficznie, taki wymagający od sprzętu..
ale dość wolny
w tej cenie miałbyś lepiej:)
propsuje przeciw bo zeby brać te zestawy trzeba mieć wiedzę ze 4670k jest prockiem do oc, wiec można oszczedzić biorąc bez oc(chyba ze dopłata do k, zasilacza, i chłodzenia jest warta 10fps) jezeli nie potrzebny wywalić dysk ssd a kase przeznaczyc na mocniejsza grafikę.
co dają wieksze opóźnienia? do oc? bo innego zastosowania szybszych ram nie widzę
jak ty chcesz grać w 2014/15 roku w najnowsze gry i to w dodatku na max detalach to 3500zł nie wystarczy, obstawiam że kwota, którą musiałbyś wydać to jakieś 13000zł :) to nie bujda, to czyste realia, z którymi niestety trzeba się pogodzić, zwłaszcza, że branża sprzętu komputerowego to branża, która rozwija się najszybciej na świecie...