Witam mam laptopa o mocy:
Grafika 32mb
1,4ghz procek
1gb ramu
A teraz mam pytanie jak usunąć zbędne programy i przyśpieszyć działanie xp na laptopie? Jest jakiś prosty na to patent czy trzeba trochę kombinować?
Jak przyspieszyć działanie windowsa xp?
pousuwać zbedne rzecz,ktore wlaczaja sie z chwila startu windowsa
w uruchom wpisz msconfig i tam poodznaczaj niepotrzebne rzeczy
mozesz tez jakims programem typu ccleaner przeczyscic rejestr
linuksy wirusy mają a driver profesjonal pobierz pełna wersja i ci automatycznie aktualizuje sterowniki ja tak miałem i jest ok daj łapke w gurę
Wirusy na Linuksa można by policzyć na palcach jednej ręki i to tak prymitywne że aby wyrządzić szkodę proszą użytkownika o podanie hasła admina. ;)
Te czasy już dawno minęły, jest już parę szkodników bardziej wyrafinowanych, ale nadal nie stwarzają większego zagrożenia, dla kogoś kto aktualizuje system w miarę systematycznie. Tak czy inaczej Linux > Windows
Czy Linux > Windows, zależy od zastosowań. Jeśli ktoś gra w gry na PC bądź zrobił z kompa domowe centrum multimedialne to nie ma bata - musi być Windows. Jeśli jednak ktoś potrzebuje systemu do bezpiecznego surfowania po internecie, powinien wybrać Linuksa.
Najlepiej mieć oba systemy i pliki w chmurze. ;)
No coment... System nie ma nic do rzeczy... Obie platformy są narażone na ataki w takim samym stopniu... Nie ma wirusów " Pod MS czy LINUXA " a co zastosowania. Gry z MS odpalać na linuxie można już od wielu lat :P Wystarczy tylko pobrać patche...
Usuń totalnie wszystko co zbędne i pilnuj ramu. To w sumie wszystko ;> CCleaner i stale sobie tylko rejestr czyść, Co do GPU to w managerze karty all na LOV i wystarczy ;] Do surfowania i pracy bezproblemowo Ci taki sprzęt posłuży.
Pozdrawiam.