Witam obecnie posiadam wyrób smartfono-podobny jakim jest s. galaxy gio kupiony na szybko efekt taki że jest 3 raz w serwisie i dali mi jasno do zrozumienia że raczej usterki będą nadal występować , dlatego też jestem zmuszony do kupienia nowego tym razem na spokojnie co byście polecili ps . tylko coś porządnego bo już mam dosyć serwisów :) a i zastanawiam się nad note 3 lub galaxy s4 generalnie tel najlepiej na androidzie. Telefonu używam głównie do rozmów i internetu czasami zdjęcia jakieś pyknę i tyle czekam na propozycje może mi coś doradzicie
Smartfon do 3 tys
jeśli tylko do
to wystarczy Ci ACE 3 - aparat 5MP, moduł LTE (o ile taką wersję wybierzesz), 4 calowy wyświetlacz, w wersji LTE dwurdzeniowy procesor 1,2GHz
Wywalanie kasy na SGS4, Note 3 lub Z1 (bo o tych telefonach pomyślałem czytając sam tytuł) mija się z celem, bo nie wykorzystasz nawet 1/3 ich potencjału.
Chyba, że koniecznie chcesz szpanować, to jeszcze SGS4 mini jest ciekawy
Zależy od proporcji, jeżeli głównie rozmawiasz, to Sony Z1. Wg GSMArena, najdużej porozmawiasz właśnie na Z1, ale za to dosyć krótko poserfujesz na necie..
Jeżeli chciałbyś długo serfować i trochę krócej rozmawiać, to LG G2.
Kwestia tego, czy masz duże dłonie, bo oba telefony nie należą do najmniejszych i możesz mieć kłopot z ich obsługą jedna dłonią.
Po to by bateria działała jak najdłużej. Jeżeli ktoś intensywnie korzysta z telefonu, to dzień na jednym ładowaiu, może okazać się trudnym do osiągnięcia wynikiem. Jeżeli ktoś wykonuje kilkanascie minut połączeń i tyle samo przegląda neta, to oczywiście Young też go nie zawiedzie.
jeśli chodzi o baterię to można potestować Monstera ;) http://www.pentagram.pl/produkty/smartfony/monster-x5
Ponad 200 gram wagi z tą lepszą baterią. Nie dość, że trzeba mieć duże dłonie, to jeszcze duże bicepsy ;)
Przez tel rozmawiam bardzo dużo jest mi potrzebny do pracy , co do wielkosci dzisiaj miałem okazję bawić się note III i wydał mi się zbyt duży i bardzo nie poręczny .Bateria a raczej jej wytrzymalosc jest istotna. To idąc za waszymi radami muszę sprawdzić tą z1
zasada jest prosta - im większy ekran, tym szybciej pada bateria. Uwielbiam Sony i Z1 to mój następny telefon, ale Z1 mimo dużej pojemności baterii, ma duży wyświetlacz i potężny procesor, który ją zżera.
Od siebie moge polecic Galaxy S3, sprawuje sie ladnie i jesli potrafimy wszystko pieknie ustawic to i bateria starczy na sporo.
ostatnio gdzieś mi mignęło kilka świetnych opinii o trybie Stamina w Xperii L, do tego kilka innych zalet jak np. jakość dźwięku... może warto iść w tym kierunku?
Nawet jeśli będzie to porządny model, to możesz trafić na trefny egzemplarz (rzadko, ale się zdarza), więc nie zrażaj się jak coś. ;)
Jeśli telefon nie ma być jednym z Twoich narzędzi pracy, to nie ma sensu pakować się w ostatnio wydane i najdroższe modele. Możesz rozejrzeć się za poprzednimi wersjami, czyli Note II i Galaxy SIII. Będą wystarczające.