JestemToba97
Posty: 10 (po ~134 znaków)
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 0
JestemToba97
  17 sierpnia 2013 (pierwszy post)

Witam.
Mam problem z moim komputerem.
Gram w grę "Metin2" i po odpaleniu clienta gry wyskakuje mi błąd:



Nie bardzo wiem czy to wina Karty Graficznej, samego komputera, sterowników czy jakiejś innej usterki.
Proszę o pomoc.

/SmL

GreenVeins
GreenVeins
  17 sierpnia 2013

Zainstaluj oprogramowanie/sterowniki karty graficznej lub w innym wypadku Twoja karta graficznia nie wspiera akceleracji 3D co jest bardzo mało prawdopodobne.

Niereformowalny
Niereformowalny
  18 sierpnia 2013
JestemToba97
JestemToba97: po odpaleniu clienta gry wyskakuje mi błąd:

Nie odpalasz aby dwóch klientów na raz?;)
Ewentualnie w ustawieniach GFX FOG/MID
JestemToba97
Posty: 10 (po ~134 znaków)
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 0
JestemToba97
  18 sierpnia 2013

Sterowników nigdzie nie moge znaleść... ATI RADEON 9600 Family i ATI RADEON 9600 Pro.
Karty w wersji " xt " jak ktoś może proszę pomóc bo żadne sterowniki które instalowałem nie są kompatybilne z moim urządzeniem.

/SmL

Niereformowalny
Niereformowalny
  18 sierpnia 2013

Spróbuj zmienić to ustawienie w opcjach gry,mi pomogło bez sterów ;]

tomas
Posty: 4033 (po ~172 znaków)
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 9
tomas
  18 sierpnia 2013
JestemToba97
JestemToba97: żadne sterowniki które instalowałem nie są kompatybilne z moim urządzeniem.


Może to wskazywać na uszkodzenie grafiki. Spróbuj zainstalować sterowniki Omegi, przed tym jednak odinstalowując sterowniki ATI:
http://www.omegadrivers.net/index.php?option=com_phocadownload&view=section&id=1&Itemid=54 tutaj masz link, wybierz tylko włąściwy system operacyjny. Miałem wiele przypadków, gdzie zmęczone już pracą grafiki Ati z tej serii, działały na sterownikach Omegi wlaściwie. Nic dziwnego, ze bez sterowników Ci się pojawiał podobny komunikat. Menadżer urządzeń właściwie identyfikuje kartę?
Niereformowalny
Niereformowalny
  18 sierpnia 2013
tomas
tomas: Może to wskazywać na uszkodzenie grafiki

To wina gry,nie on jeden miał z tym problem;)
tomas
Posty: 4033 (po ~172 znaków)
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 9
tomas
  18 sierpnia 2013
Niereformowalny
Niereformowalny: To wina gry,nie on jeden miał z tym problem;)


Ok, nie kwestionuję ;) Moja odpowiedz dotyczyła bardziej niemożności zaisntalwoania sterowników ;) W gry nie gram i nigdy nie grałem :)
Niereformowalny
Niereformowalny
  18 sierpnia 2013
tomas
tomas: nigdy nie grałem :)

Ciężko mi w to uwierzyć ;P powyższe komunikaty z owej gry dostawało sie najczęściej po odpaleniu dwóch okienek klienta gry.Po któirymś tam patchu z kolei zaczęły się większe problemy ;) przestawienie GFX powinno pomóc.:-) niech da znać co ugrał ;p
tomas
Posty: 4033 (po ~172 znaków)
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 9
tomas
  18 sierpnia 2013
Niereformowalny
Niereformowalny: Ciężko mi w to uwierzyć ;P

Poważnie..jak chłopaki w lipną pogodę robią sobie wieczór przy piwie, pizzy i PS2, ja biorę auto i jadę w siną dal :) Jedyną grą, w któą troszkę grałem był NFS Most Wanted...ale to też testując poskładane zestawy, jak był dostęp do częsci używanych za grosze ;P
GreenVeins
GreenVeins
  19 sierpnia 2013

Sterowniki do kart graficznych ATI znajdziesz tutaj http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx. Z tego co widzę po screenie masz VIste lub 7 bez aero. Po tym i komunikacie wnioskowałbym raczej, że sterowniki karty graficznej nie są zainstalowane.
Zauważyłem też ,że w niektórych przypadkach pomaga wykonanie klasyfikacji systemu ( dziwne ale to windows :P) .

tomas
Posty: 4033 (po ~172 znaków)
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 9
tomas
  19 sierpnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: VIste lub 7

Sądzę, że 7, czy Vista ma w standardzie sterowniki pod apokaliptyczne gpu ;P Ponadto klasyfikacja systemu polega na wykonaniu testu, dzięki któremu dowiadujemy się, jakie oprogramowanie "nadaje się " pod nasz sprzęt...są to zwyczajne testy :)
tomas
Posty: 4033 (po ~172 znaków)
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 9
tomas
  19 sierpnia 2013

Z resztą nie wyobrażam sobie tak nowego systemu na niektórych platformach z AGP, gdzie w niektórych przypadkach z chipsetem VIA, sp3 pod xp ma zbyt zaktualizovane sterowniki sata, raid ;P

GreenVeins
GreenVeins
  19 sierpnia 2013
tomas
tomas: Ponadto klasyfikacja systemu polega na wykonaniu testu, dzięki któremu dowiadujemy się, jakie oprogramowanie "nadaje się " pod nasz sprzęt...są to zwyczajne testy :)
Niekoniecznie ;) Wykonianie klasyfikacji systemu Windows w niektórych przypadkach uaktywnia tryb aero co neguję teorię "zwyczajnych testów". ( wiem ,że to jest dziwne ,ale to jest Windows)
tomas
Posty: 4033 (po ~172 znaków)
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 9
tomas
  19 sierpnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: w niektórych przypadkach uaktywnia tryb aero


W tym przypadku może co najwyżej uaktywnić kompozycję Luna ;P Przecież Aero to nic innego, jak interfejs graficzy :)co do pozostałych kwestii; integralność starych platform względem nowych systemów ma naprawdę charakter przypadkowy, jeśli juz naprawdę działa ;) Dobranoc :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.