szukajacyMilosci29
Posty: 119 (po ~133 znaków)
Reputacja: -11 | BluzgometrTM: 67
szukajacyMilosci29
  10 sierpnia 2013 (pierwszy post)

witam mam neo 10mega ale tak naprawde to osiagam tak z 7 mega ost cos nie działało wifi przyjechali technicy poustawiali wszystko i ja usunąłem zabezpieczenia sieci na hasło i odziwo net smiga lepiej nie mam juz 7 mega a prawie 9 czemu to tak

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  10 sierpnia 2013

Trudno powiedzieć...ale z tego, co piszesz, to problem po stronie routera leżał pewnie.

Konto usunięte
Konto usunięte: usunąłem zabezpieczenia sieci na hasło i odziwo net smiga lepiej nie mam juz 7 mega a prawie 9 czemu to tak

Sprawdzałeś na innych komputerach? Możliwe, że karta sieciowa nie radzi sobie z zabezpieczeniami wpa/psk, lub zwyczajnie router świruje...podałeś zbyt mało informacji :) Jaki system posiadasz na kompie; XP? karty starszego typu niekiedy miały problemy z zabezpieczeniami wpa/psk, przy czym mając XP z SP2 trzeba było dodatkowo poprawkę instalować..ale i to niekiedy nie pomagało. Uzupełnij treść tematu o informacje, czy od początku tak miałeś, czy problem wystąpił samoistnie.. :)
xxdlOlbxx
Posty: 1 (po ~216 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 38
xxdlOlbxx
  10 sierpnia 2013

U mojej dziewczyny była inna historia. Ona też posiadała umowę z 10mb transferem. Non stop nie przekraczało jednak 6,7mb. Zadzwoniło się wreszcie z jobami do centrali i po dziesięciu minutach hulało 10mb :)

Avatar użytkownika TobiXywaTobiXywa
Posty: 676 (po ~121 znaków)
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 749
TobiXywa
  10 sierpnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: witam mam neo 10mega ale tak naprawde to osiagam tak z 7 mega ost cos nie działało wifi przyjechali technicy poustawiali wszystko i ja usunąłem zabezpieczenia sieci na hasło i odziwo net smiga lepiej nie mam juz 7 mega a prawie 9 czemu to tak

Czasami bywa też tak, że podpięcie kabla jest wstanie rozwiązać problem dotyczący prędkości. Próbowałeś korzystać z internetu przez kabel na nie wifi? Na działanie wifi ma wpływ wiele czynników m.in. nawet przepływ powietrza w pomieszczeniu może zakłócać jego pracę.
:lol2:i'm out:crylol:
Avatar użytkownika TobiXywaTobiXywa
Posty: 676 (po ~121 znaków)
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 749
TobiXywa
  10 sierpnia 2013
xxdlOlbxx
xxdlOlbxx: U mojej dziewczyny była inna historia. Ona też posiadała umowę z 10mb transferem. Non stop nie przekraczało jednak 6,7mb. Zadzwoniło się wreszcie z jobami do centrali i po dziesięciu minutach hulało 10mb :)

Bo nasi ukochani usługodawcy przycinają na nas nie odblokowując protów. U nich zawsze wszystko działa. Tak jak mówisz trzeba dzwonić i się dopominać o swoje co jest moim zdaniem karygodne.
:lol2:i'm out:crylol:
Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  10 sierpnia 2013

Co do samej prędkości..zależy to również od wielu czynników. Począwszy od tłumienia linii, po kilka innych parametrów. Możliwe, że jesteś daleko od centralki i większej prędkości nie osiągniesz. Co do techników; kiedyś zgłosiłem awarie, panowie przyjechali jak byłem w pracy i jakie zdziwienie było na widok patch panela, 2 linii idących na 1 kablu; DSL i Neostrada, modem ustawiony w bridge, natomiast sesja ppoa ustawiona na serwerze....mogłęm przez to kontrolować wszystko. Stwierdzili, że to wina tej niekonwencjonalnej instalacji i że to tak działać nie będzie. Nie wiem po co tak w ogóle przyjechali, bo dzień po zgłoszeniu wszystko hulało. Możliwe, że w Waszej okolicy są bardziej wykwalifikowani technicy, bo u nas na widok więcej, niż 1 przewodu, gaciami trzęsą.

TobiXywa
TobiXywa: Czasami bywa też tak, że podpięcie kabla jest wstanie rozwiązać problem dotyczący prędkości.

Tobi..a czasami też bywa, że na odwrót ;)
TobiXywa
TobiXywa: Na działanie wifi ma wpływ wiele czynników m.in. nawet przepływ powietrza w pomieszczeniu może zakłócać jego pracę

Tobi; powietrze nie ma wpływu na wifi...niektóre urządzenia blisko stojące, owszem :)
TobiXywa
TobiXywa: Bo nasi ukochani usługodawcy przycinają na nas nie odblokowując protów. U nich zawsze wszystko działa. Tak jak mówisz trzeba dzwonić i się dopominać o swoje co jest moim zdaniem karygodne.

Na szczęście u mnie TP..sorry, Orange działa rewelacyjnie :) Mam pełne 20Mb na Neo. Faktycznie w niektórych okolicach jest troszkę mniej kolorowo, ale jest to wina infrastruktury :) Niedawno byłem u znajomej, gdzie interwencja Panów Techników zakończyła się diagnozą, że router zepsuty, dlatego nie ma netu, natomiast telefon nie dzwoni, bo spalony...a okazało się, że mikrofiltr był uszkodzony; wtedy to już byłą zwyczajna kpina :)
TobiXywa
TobiXywa: Bo nasi ukochani usługodawcy przycinają na nas nie odblokowując protów. U nich zawsze wszystko działa. Tak jak mówisz trzeba dzwonić i się dopominać o swoje co jest moim zdaniem karygodne.

Nie no..w takim przypadku nie działały by Ci pewne usługi...nie ma to nic wspólnego z prędkościami ;) Jedyne co, to priorytety są ustawiane dla poszczególnych usług, ale to w sieci9ach radiowych :)
czegooo
czegooo
  11 sierpnia 2013

Najgorsze jest to żę 801505505 jest płatne to sobie dzwoń , czekaj i płac rachunek x2 większy niż normalnie ....

Neo to neo u mnie na szczęście działa i nie narzekam
Może ci filtr wymienili ? Może kable docisnęli ? Może kabel jakiś wymienili ? Albo cud ... nie to XXI wiek ....

szukajacyMilosci29
Posty: 119 (po ~133 znaków)
Reputacja: -11 | BluzgometrTM: 67
szukajacyMilosci29
  15 sierpnia 2013

a mieszkam w małej miejscowosci i wcale nie było neta. rok temu połozyli swiatłowod postawili centralke i od niej do mnie jakies 2 km pocisneli chyba zwykłym kablem. dali swoj router jakis cell pipe zamontowali go nawet nie musieli grzebac w kompie u mnie. wracam z pracy odpalam wi fi bo router mam na korytarzu wiec nie bede latał z kablami przez 2 pomieszczenia. i smiga mi 6.5mega. pozniej nie działąło wifi myslałem ze router sie spalił i nie działa. technicy pogrzebali ja ustawiłem wifi jako wolna siec a nie hasła i teraz mam prawie 9 mega predkosci. czy da sie wycisnac wiecej. kiedy kumpel miał radiowke w miesci miał 6 mega gdy poprzestwaiła cos w routerze to miał predkosc 20mega.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.