| Fotka.com
Rafaeloo88
Rafaeloo88
  28 July 2013 (pierwszy post)

Witam
Zrobiłem format komutera stacjonarnego i mam teraz poroblem z połaczeniem do internetu poprzez Ruter Sagemcom F@st 2704 . Ruter z komputerem jest połaczony za pomocą kabla ethernet. Dioda @ miga a powinna swiecić i przez to nie umiem wejść na strone konfiguracji 192.168.1.1 . Ruter jest połączony bezprzewodowo z laptopem i tu internet działa normalnie. Co robić ? bo mnie zaraz coś trafi...

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  28 July 2013
Ostatnio edytowany: 1 January 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: przez to nie umiem wejść na strone konfiguracji 192.168.1.1 .


Prawdopodobnie nie przyznaje Ci automatycznie adresów IP, lub w konfiguracji połączenia masz wpisane jakieś z poza puli. Wejdz we właściwości połączenia sieciowego i sprawdz, jaki adres Ci przyznaje :) Możliwe, że miałęś ręczne ustawienia sieci wpisane na tejże stacjonarce, natomiast na urządzeniach łączących się przez wifi ustawienia nadal są..tutaj jest najbardziej prawdopodobna przyczyna :)
czego2121
Posty: 9 (po ~165 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 4
czego2121
  8 August 2013

Dioda @ świadczy o aktywności internetu i ma migać.

Dioda @ niema nic wspólnego z wejsciem w router.

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  9 August 2013
czego2121
czego2121: Dioda @ świadczy o aktywności internetu i ma migać. Dioda @ niema nic wspólnego z wejsciem w router.

Ciekawa teoria :)
czego2121
Posty: 9 (po ~165 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 4
czego2121
  10 August 2013

lecz prawdziwa. mam to urządzenie to wiem.

czego2121
Posty: 9 (po ~165 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 4
czego2121
  10 August 2013

Geniuszu może wcale nie masz zainstalowanej karty sieciowej ? Jaki to windows ? Po podłączeniu kablo do komputera świeci ci się jakaś cyfra na routerzee ?

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  10 August 2013
czego2121
czego2121: lecz prawdziwa. mam to urządzenie to wiem.


Pragnę jednak zwrócić Twoją uwagę na fakt, że na urządzeniach łączących się przez WiFi internet jest...czyli samo urządzenie spełnia swoją rolę. Nie ma jednak internetu na komputerze, który był formatowany, co jest jasnym przesłaniem ku stwierdzeniu: ustawienia sieci sa przypisywane ręcznie, lub jak kolega prze demną słusznie zauważył, może nie być zainstalowana karta sieciowa :) Tak, czy owak przez wifi można również wejsć na stronę konfiguracji i dokonywać zmian.
czego2121
Posty: 9 (po ~165 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 4
czego2121
  11 August 2013

Np Windows xp jest ubogi w sterowniki kart sieciowych ....

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.